PIC16F690 s SAA1064

Ahojte,prosim o pomoc.Snazim sa pochopit I2C komunikaciu na jednoduchom zapojeni Pic16F690 a SAA1064 kde na SAA mam pripojeny jeden 7-seg.display.Prosim mohol by mi niekto napisat a okomentovat jednoduchy program co by len rozvietil vsetky segmenty segmentovky.Mam stiahnute prostredie MikroC tak prosim ak by sa dalo v tomto prostredi.
Display mam pouzity ELS-432UBWA spolocna anoda 2mA ,splocna anoda pripojena na pin 14 SAA1064 a katody na piny 3 az 10.
SAA1064 mam na adrese 70 pin ADR uzemneny.
SDA na pin 13 Picka
SCL na pin 11 picka
Pull up 4k7 z Vdd =5V
Snazil som sa najst nieco na nete s tymto PIC no nejak marne.Moje poksusy sa nezdarili.Preto prosim o jednoduchy kod aby som to z komentov nejak preluskal.Velmi pekne dakujem

Á - další domácí úkol. Tak napsat kód a okomentovat bysme teda měli. A co takhle rovnou i oznámkovat, abys ve své dobrotě usnadnil práci i svému učiteli, to už nemusíme ?

Co takhle kdyby jsi ukázal snahu a hodil se to, co už jsi vymyslel a co Ti nefunguje. My pak ukážeme snahu a nasměrujeme k odstranění chyb. I2C komunikaci si musíš nastudovat sám a my Ti eventuálně poradíme, kde jsi se spletl, ale domácí úkol tady za Tebe nikdo psát nebude…

Ahoj,nastastie obdobie uloh je uz davno pradavno za mnou.Tento moj pocin je povedal by som vramci hobby raz za dva tri roky nieco skusit a zas to ide stranou.MikroC a vseobecne C je pre mna opat nieco nove.Davne pociatky boli ASM ,ale tiez som skoncil iba na urovni led tlacitko adc proste len pre zaujimavost.Teraz ma to opat draplo a ze skusim nieco v C.Tak preto som zhanal ci niekto nema nieco jednoduche uz spachane kde by som krok po kroku porozumel I2C.

Jak funguje I2C spíš pochopíš z nákresu průběhu signálu než z napsaného, byť i okomentovaného kódu.

OK Balu,nevadi nejak sa do toho systemom pokus omyl snad dostanem.Skor ma to zaujima z tej praktickej casti.Fakt mi na zaciatok stacilo rozvietit ked len jeden segment a dalej by som sa hral skusal a spekuloval.Nasledne by som sa venoval na jar zahrade a I2C by bolo zasa vyfukane jarnym vankom a odlozene stranou.

Já Ti můžu poskytnout tak maximálně ASM kód (v podstatě mojí vlastní knihovnu) napsanou pro AVR, ale to Ti asi moc platný nebude…

To nic ale nemění na tom, že na průběhu signálu z obrázku pochopíš víc, než z kódu. Kódem jenom interpretuješ obrázek. 8 segmentů = 8 bitů Ti snad vysvětlovat nemusím.

No uz sa mi to podarilo aspon rozsvietit,sice nesvieti mi cely segment,ale len jeden ,ale komunikacia ide.Idem sa hrat dalej s control bytom ,tam podla datasheetu je moznost test displaya vsetky naraz.Ak narazim na pre mna neriesitelny problem tak sa samozrejme hlasim.Aj tak dakujem za zaujem.Inak stalo ma to tri vecere a pindanie manzelky. :laughing:

No vidíš - gratuluju. A navíc to usmiřování si manželky snad stojí za to, ne ?

No ja Ti neviem,pamatam aj na lepsie obdobia,len to bolo uz davno :blush:

No, nevybral sis úplně snadného kandidáta na začátek s I2C. Taková eeprom 24c02 nebo ještě lépe pcf8574 by posloužil lépe :wink: Nicméně, koukám do datasheetu a nevidím tam nic zákeřného. Hlavně správně nastavit adresu.