PIC - TON, TOF - ošetření tlačítka

Zdravým, naprogramoval jsem si PIC v assembleru. Programem stopuji čas.
Při stopování času uložím daný čas do paměti pomocí tlačítka, na kterém mám nastaveno přerušení.

Bohužel nevím jak ošetřit tlačítko, aby reagovalo jen na jednu změnu, a to zmáčknutí.
Jelikož když tlačítko držím déle tak toto přerušení proběhne při zmáčknutí i puštění

Předem moc děkuji.

  1. Musíš nastavit přerušení tak, aby reagovalo jenom na jednu z hran, ne na obě.
  2. Pokud spouštíš i zastavuješ čas jedním tlačítkem, musíš ošetřit zákmity na HW úrovni (hledej tady na fóru).

Tak to nevím jestli jsme poradili dostatečně, najde nejmíň tři nebo čtyři různý způsoby jak tenhle problém na hw úrovni řešit a pořád nebude dál vědět, na čem je. Ale zase je pravda že podívat by se po nich měl, tak je sem pak může vypsat a kolektivně to rozeberem.

co treba tohle ? youtube.com/watch?v=tmjuLtiAsc0
tusim ze B0 miva vetsinou externi preruseni na nabeznou ci sestupnou hranu…

Ano, to jsou dva způsoby, třetí je ještě MKO. RB0/INT je konfigurovatelný, pokud je nastaven jako vstup přerušení, dá se skutečně nastavit, na kterou hranu má reagovat. Tedy hodilo by se přesně vědět jaký PIC si vlastně naprogramoval, některé mají INT vstup jinde než na RB0.

OK moc děkuji již jsem to vyřešil.

Tady jsi na technickém fóru, slušnost je napsat JAK jsi to vyřešil :wink:

Jak jsi to vyřešil?

Takže ani víc jak týden nestačil?? Co takhle přečíst si pravidla fóra (zejména pravidlo 14, pravidlo 23)?

Teď trochu obecněji: Asi zase nechám zrušit účet, egoismus a arogance nové generace je nehorázná a koho by pořád bavilo vychovávat jedince, kteří ani nechápou, proč vlastně existují a jak fungují technická diskusní fóra a nejsou ani s to si přečíst pravidla, natož dodržovat nějaké principy.

Se ani nedivím že fóra v tomto oboru a vlastně i celý tento obor upadá - staří jsou znechucení a odchází, protože přichází mladí, kteří neakceptují v podstatě vůbec nic kromě vlastní sebestřednosti a namyšlenosti.

Sry, ale už jsem fakt vytočenej. Je to jako rakovina, nezůstává nic.

Jen klid Barde, tohle Tě přece nerozloží. Já k tomu přistupuju tak, že když chce někdo poradit, dostane přesně tolik pomoci, kolik sám projeví úsilí. Podle pravidla: “pomož si a bude Ti pomoženo”

Ale jo, tohle mě štve dlouhodobě. Když to porovnám se stavem v devadesátých letech a na začátku tisíciletí, tak je to poměr snad 100:1, degradace (nejen) vzdělání odborného i obecného je opravdu výrazně poznat. Dál jde o slušné vychování a znalosti chování ve společnosti - nic, takřka nula, ale chovají se všichni jako by sežrali šalamounovo hovno a byli největší machři na světě. Společností myslím i firmy - dostat se do takového kolektivu složeného převážně z mladých je pro někoho se zkušenostmi utrpení - nekonečné vysvětlování bez odezvy a akceptace, nekonečné ztrácení času a ve finále je člověk stejně černá ovce, jenom proto že chtěl zefektivnit chod firmy a vysvětlit mladším věci, které má v tomto oboru každý znát, ale nezná je nikdo. Ok, nechceš neber, ale stokrát nic umořilo i vola - firem s takovým toxickým složením je převážná většina, to může vydržet snad jen svatej. Standardy, dokumentace, datasheety - to jsou všechno sprostá slova, když na nějakou otázku odpovíte “je to v datasheetu, tak si to přečti”, tak jste vyvrhel, vysloužil jste si zhnusený pohled a zasloužíte přinejmenším nějakou pomluvu, ne-li něco horšího. Oni se totiž ve skutečnosti všichni ti zmrdečci uvnitř sebe třesou strachy před někým s dovednostmi, chtějí si jen hrát a objevovat - na to ale u větších projektů není čas. Bohužel je zmrdečků a vlezdoprdelků v kolektivech většina, takže to končí zpravidla vyštípáním toho, kdo hegemonii narušil.

Jedním slovem hnus, z mladých něco doopravdy zná tak jeden z dvaceti, ale pak má zpravidla tak přehnané sebevědomí, že je to stejně k nevydržení. Už na to mám alergii.

Post, ktorý tiež nepatrí do tejto témy, ale napísal si to pekne a pravdivo …