regulátor teploty

Provozuji mikroprocesorový regulátor TIGRA pro regulaci teploty vody v kotli se šnekovým podavačem na hnědé uhlí.
Potřeboval bych ale změnit dva parametry rozsahu v hlavním a servisním menu.Pro požadovanou teplotu kotle u.t. v hlavním menu z původní 40°C - 90°C na 30°C - 90°C.Pro minimální teplotu v servisním menu z původní 40°C - 55°C na 30°C - 55°C.
Regulátor je osazen mikroprocesorem Atmel AT MEGA 32A AU.Deska plošného spoje je osazena šestipinovým programovacím konektorem.
Jestli by dovedl někdo tyto parametry upravit ozvěte se.
Pro lepší orientaci zasílám manuál k regulátoru a foto osazené desky regulátoru .
manuál +foto.rar (2.72 MB)

Zdravím, jako nejschůdnější bych viděl, zkusit se domluvit s výrobcem kotle nebo jeho dodavatelem regulátoru. Podle mých zkušeností zdroják z nich nedostaneš, provést disasemblování na to se každý vykašle. Navrhoval bych podle typu snímacího čidla zkusit přídavným odporem změnu hodnoty a oklamat vlastně regulátor, nebo použít průmyslové plc a udělat nové řízení.

Výroce regulátoru jsem kontaktoval ten mi odpověděl že můžou přepsat program ale když jsem se zeptal kam můžu regulátor zaslat tak se už neozval.Do série s teplotním čidlem jsem zařadil odpor a tak jsem regulátor oklamal ale chtěl bych to udělat změnou těch parametru.

Mám obavu, že pokud se nedomluvíš s výrobcem, tak Ti nezbyde nic jinýho, než si napsat nový program sám nebo se zkusit domluvit s někým, kdo by Ti to napsal. Program bude v čipu zamknutý, takže disasemblování je vyloučeno. I kdyby nebyl čip zamknutý proti čtení, bude program psaný určitě v Cčku nebo něčem podobném a pak je v programu takovýho balastu navíc, že je to až neskutečný a disasembling je prakticky nemožný. Pokud je navíc zamčená i EEPROM, kde bys eventuálně mohl změnit parametry, pak nepřečteš ani tu. A i kdyby se Ti podařilo EEPROM vyčíst, tak (pokud je program dobře napsaný) se hodnoty z EEPROM načítají pouze při startu programu a kontrolují se hodnoty. V případě, že jsou mimo přípustné meze, dosadí program “default” hodnoty výrobce, takže pak by Ti ani “násilná” změna parametru v EEPROM na 30° nepomohla, protože program by po načtení této hodnoty dospěl k názoru, že hodnota v EEPROM je mesmyslná a nahradil by ji nějakou defaultní. Kromě toho mohou být data v EEPROM ještě chráněna nějakým kontrolním součtem nebo jiným mechanismem umožňující detekovat nějakou chybu dat v EEPROM.

Pošli to výrobci kotle, jeho adresu máš hned na první stránce manuálu ke kotli. Jestli jsem to našel dobře, tak výrobce regulátoru je polský - úpravy dle požadavků by tedy měl zajistit dodavatel celého výrobku, tedy výrobce kotle (ať si to v rámci svých obchodních vztahů vykomunikuje sám, záruku na celý kotel poskytuje on).

Pokusím se ještě jednou kontaktovat výrobce regulátoru,snad se ozve

Jestli jsi s ním domluven tak nemusíš, adresa je v manuálu regulátoru:

63-300 Pleszew, ul. Poniatowskiego 11A Tel: (62) 594 33 04 ; (62) 594 32 96 www.kom-ster.pl