VF komunikační moduly firmy HOPERF: RFM01 / RFM02

To vaše PDF RFM12BP mám už dávno přečtené. Já mám moduly, transceivry RFM12 ale začínám s těmi RFM01 a RFM02. Mezi RFM12BP a RFM01/RFM02 jsou ale některé odlišnosti i když základ bude asi hodně podobný. Proto bych vaše zkušenosti uvítal. Leckdo na fórech si totiž stěžuje že manuály k modulům jsou skoro nepoužitelné, s čímž bych docela souhlasil.

Psal jste o nějaké inicializaci SPI. Nic neinicializuju, akorát každá sekvence (Open TX - DATA TX - Close TX) musí být započatá Status Read Commandem. Protože je to v manuálu dost stroze popsáno, představuju si jej jako příkaz, který minulé nastavení modulu přepíše novým nastavením. Zároveň je možnost si momentální nastavení modulu přečíst po nIRQ. Nikde ale není popsáno co a jak nIRQ vrací !!! Víte to? Je ale možnost, že ještě něco dělám špatně, nebo cosi opomínám, protože mi obvod RFM02 - vysílač nechodí tak jak by měl.

Mohu vám nabídnout pořídit si spektrální analyzátor z USB DVBT televize, vím kam na něj, (za 250 kč.) Pracuje od 25 MHz do asi 1300 MHz a umí asi 8 druhů provozu. Jakýsi “nadšenec” k tomu napsal software, který je volně stažitelný a USB DVBT televize (bez jakékoliv úpravy) pak funguje i jako televize, i jako spektrální analyzátor, jen software je jiný.