STM8

Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s STM8S003F3 a kompilátorem sdcc?

Naprosto žádnou. Pokud by Tě to zajímalo, tak u COSMIC SOFTWARE je k dostání ničím nelimitovaná verze pro STM8.
cosmic-software.com/download.php

čao, dík za reakci…Já právě taky žádný zkušenosti nemám, ale ten MCU stojí 11kč což do předurčuje k tomu, aby byl velmi hojně používán. Začal jsem s ním pracovat a moc se mi líbí, protože co se týče hardwaru je hodně podobnej AVRkám od atmelu. Akorád ten kompilátor SDCC nezná “volatile” což se málem podepsalo na mém duševním zdraví, když jsem se snažil pochopit proč mi kód, kterej má logicky fungovat někde nesmyslně bloudí.

Pokud ten kompilátor od COSMIC SOFTWARE funguje i na linuxu možná ho zkusím, jinak se asi smířím s kompromisem otevřeného softwaru :slight_smile:

Pak napiš jak si pořídil. Pokud bych chtěl ale vsadit na jistotu, zvolil bych
iar.com/iar-embedded-workbe … cture=STM8
S IAR mám dobré zkušenosti.

to SDCCčko funguje se Standard Peripherials Library?

To se nedá bez “Standard Peripherials Library” už napsat žádnej kód ? Koukni se cos vytvořil v tom Tvým USART projektu. Takovýho zbytečnýho balastu. Místo abys vyplnil ty registry sám, tak plníš nějakou strukturu a pak ještě voláš nějakou funkci…

Ahoj, se “Standard Peripherials Library” to funguje bez problémů. Ten MCU má ale jen 8Kb flash takže pouhá kompilace této knihovny možná několikanásobně přesáhne velikost paměti. Nechtěl jsem se s tím ze začátku příliš patlat, tak jsem jí chvíli používal, ale nyní jsem od ní upustil a používám jen některé funkce. Např. výpočet rychlosti pro UART…na tý není co vymějšlet.
Jinak se zdá že to funguje. Není to tak pohodlné jako AVR, ale myslím, že pro jednoduché a levné aplikace je to velice zajímavé.

dá pokud nejseš v časovém stresu :smiley:

Koukal jsem na zdrojáky SPL a vypadá to v pohodě…dá se to hlavně brát jako inspirace. Není to takovejch moloch jako STM32, kde tyhle nástavby pomůžou (viz reakce výše)

Mě by jeblo kdybych v “časovém stresu” použil cizí knihovnu a pak po nějaké době zjistil, že chodí divně nebo, že se nevejdu do flash. To je pak správnej adrenalin :smiley:

Místo AVR raději nějakou M0…

heh

Místo ve flashce jsem většinou po základní konfiguraci odhadl vždycky dobře :smiley:.
U těchto API nástavb většinou počítám s tím, že už je venku několikátá verze a základní funkce by měly být odladěné. Pak jen hledám problém mezi klávesnicí nebo židlí.

To říkali i lidi co použili STM driver pro SDIO verze N. Závěr diskuze byl, že v STM programátoři asi berou drogy, jinak by něco takového nestvořili :wink: Prostě pokud to není jen variace na hodně ohrané téma, nějaké překvápko se objevit může…

Definuji Vám tedy základní postulát, kterým se řídím: Vývojáři driverů pro demoverze se nesnaží dodat plnohodnotný software. Pouze podporují své obchodní obchodní oddělení, které tímto vytváří “potěmkiádu” uplně nové úrovně. Kde “potěmkiáda” představuje něco co vypadá jinak než ve skutečnosti je.