forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Schemy na primac vysielac

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika bez mikrokontrolérů, procesorů
 
kirby5315
Nováček
Nováček


Založen: 31.3.2016
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: 31 březen 2016, 13:48    Předmět: Schemy na primac vysielac Citovat

Dobrý den chcel by som zohnat nejake co najjednoduchsie schemy pre vysielac a primac. Mysleno tak ze to bude prenasat nejaky signal alebo impulzi z bodu A do bodu B bez kabelaze napr. co je v auticku na dialkove ovladanie.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1455

PříspěvekZaslal: 02 duben 2016, 10:45    Předmět: Citovat

toto je najjednoduchšie, +/- homologizované a pravdepodobnejšie najlacnejšie a hlavne funkčné na prvé zapojenie.

http://www.tme.eu/sk/details/rfm75-s/komunikacne-moduly-rf/hope-microelectronics/


ak potrebujes iba prijimac a na druhej strane iba vysielac, skús si vybrať z tohto

http://www.tme.eu/sk/katalog/#id_category=113194&page=1&s_field=niski_prog&s_order=ASC

Druhá vec je, čo rozumieš pod pojmom nejaký signál. Napríklad aj TCP/IP packet je "nejaky" signál Smile

A čo rozumieš pod slovom impulzy. Ak majú mať šírku povedzme 10ms, tak to spoľahlivo neprenesieš žiadnym RF modemom. Robí sa to tak, že nejaký MCU počíta impulzy a ich počet potom prenáša na druhú stranu, kde za RF prijímačom je tiež nejaký MCU.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 892

PříspěvekZaslal: 11 duben 2016, 21:02    Předmět: Citovat

Kup si z ciny 4kanalove do, to ti na ovladanie auticka bude stacit
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika bez mikrokontrolérů, procesorů Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)