PIC16f690 4-bit LCD + PWM na spolocnom porte

V pohodě, nic se neděje. Obvykle to dělá opravdu PIC uvnitř, protože na výstupu je jako poslední (většinou) latch - ale sám jsem se tady něco přiučil, protože jsem se podíval do datasheetu tohoto konkrétního brouka na ten konkrétní vývod a zrovna u tady to tak není (tedy na tom zmiňovaném vývodu), na konci je MUX a PWM modul si opravdu převezme kontrolu nad pinem úplně (takže by to mělo fungovat tak jak jsi psal a mělo by to být v případě HW PWM jedno). Je to nějaký „extra special” PWM brouk, umí řídit i full bridge můstek, doteď jsem ho neznal.

S tím zapisováním po jednotlivých bitech - ono by to určitě šlo, ale bude to mít jistou časovou režii, a to jsme opět u toho programu a konfigurace PICu zpátky, protože nevíme co všechno a jak u toho dělá, takže nedokážeme přesně posoudit, jestli by to v konkrétním případě vadilo nebo ne. Jinak teda zajímavá myšlenka, akorát mě osobně to tedy svádí k tomu že „když už bit-banging, tak pořádně” a přilepil bych si k tomu ještě posuvný registr. Zkusit to ale může samozřejmě i bez něj.

Každopádně bez programu stejně nepoznáme kde je chyba, v podstatě neznáme ani účel. To mě vždycky v diskusích překvapí - embedded world je o tom, že stavíme věci. Konkrétní věci ke konkrétnímu účelu a k tomu, aby nám ty věci pomáhaly ve specifických oblastech - ovšem tazatelé co chtějí radu ve fóru s tímto obecně dělají doslova strašné tajnosti, vymámit z nich co přesně se vlastně řeší je mnohdy nadlidský úkol. Jak chceš ale radit konkrétně, když máš jen obecný popis a nevíš, co ta věc má vlastně ve finále dělat… (to není osobně k tobě, to jen tak debatíme). V podstatě ani nevíme, jestli něco staví sám a nebo upravuje už nějaké existující zařízení (čili jestli má např. možnost měnit zapojení nebo ne apod).