forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
MPLAB X IDE errors

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip
 
Pettter
Nováček
Nováček


Založen: 13.3.2016
Příspěvky: 4
Bydliště: Martin

PříspěvekZaslal: 13 březen 2016, 23:36    Předmět: MPLAB X IDE errors Citovat

Nazdar! Sa asi PICnem...
Snažím sa naučiť programovať PIC. Som teda úplný začiatočník, tak v MPLAB X IDE, ako aj v PICkách...
Snažil som sa nájsť aj v UG, aj na fórach, žiaľ neviem si poradiť a tak je čas opýtať sa...

Kde mám do r..i chybu?
Našiel som to na http://pandatron.cz/?135&skola_programovani_pic-1_dil
Kúpil PICkit 3 a PIC16F84A...
Stiahol a nainštaloval MPLAB X IDE
Založil projekt s MPASM ako jazykom, aby som podľa skúsených pochopil najprv stroj a potom SW...
A teraz už stojím 2 dni a neviem prísť na to čo je zle...
Help me pls...[/list]

Ďakujem!



Output.pdf
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Output.pdf
 Velikost:  21.57 kB
 Staženo:  137 krát


asm.pdf
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  asm.pdf
 Velikost:  13.18 kB
 Staženo:  94 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 14 březen 2016, 19:36    Předmět: Citovat

A máš to takto zapojené?

http://pandatron.cz/?131&skola_programovani_pic-5_dil
Návrat nahoru
 

 
Pettter
Nováček
Nováček


Založen: 13.3.2016
Příspěvky: 4
Bydliště: Martin

PříspěvekZaslal: 14 březen 2016, 21:20    Předmět: Citovat

K zapojeniu som sa ešte nedostal. Načo, keď mi nejde urobiť ani hex...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Pettter
Nováček
Nováček


Založen: 13.3.2016
Příspěvky: 4
Bydliště: Martin

PříspěvekZaslal: 15 březen 2016, 1:07    Předmět: Citovat

Tak som to max. zjednodušil!
Program obsahuje jediný riadok:
#include "p16F84a.inc"

A stále mám v outpute error:
Error - unrecognized input: Panda001.asm

kde Panda001 je názov projektu a súboru (od Pandatron).
V helpe som sa dočítal, že každý riadok musí začínať príkazom, alebo bodkočiarkou...
Čo mám zle???!!!

Help:
Unrecognized input in 'cmdfile:line'. All statements in a linker script file must begin with a directive keyword or the comment Delimiter//.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 15 březen 2016, 2:32    Předmět: Citovat

Vypadá to, jako by ses snažil přeložit ASM soubor C kompilátorem. Zkus první obejít IDE a předhodit to kompilátoru přímo (složka s MPASMX, soubor mpasmx.exe, spustí se grafické klikátko kde nemusíš nic měnit, jen mu řekneš typ brouka a cestu k .asm souboru. Cestu je vhodné mít krátkou a bez diakritiky). Když to projde a .hex soubor se vytvoří, tak je chyba v nastavení projektu v IDE MPLAB X. Kdyby to náhodou neprošlo, postni sem soubor s příponou .err, který to v takovém případě vytvoří.
Návrat nahoru
 

 
Billy Bob Bean
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.9.2009
Příspěvky: 257
Bydliště: OLOMOUC - BRNO

PříspěvekZaslal: 15 březen 2016, 11:40    Předmět: Citovat

Petter: Hoď na Mplab X bobek a sthni si tam v archivu MPLAB 8.79. Přeloženo bez chyby a bez úpravy prvního přiloženého pdf.

Stále používám starý dobrý MPLAB 8.79 i na dsPIC a PIC24 a bude trvat ještě hdně let než Microcip vychytá MPLAB X na vyladěnost tohoto starého IDE. Na ASM jak dělané.

_________________
Stavím UPSky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 15 březen 2016, 18:51    Předmět: Citovat

To můžu potvrdit, na ASM je starší prostředí daleko lepší (stejně tak jako můžu potvrdit, že na C je naopak daleko lepší nový MPLAB X), nicméně přesto by ničemu neublížilo vědět, v čem přesně byla chyba. Ono by to mohlo pomoci i někomu dalšímu.
Návrat nahoru
 

 
Pettter
Nováček
Nováček


Založen: 13.3.2016
Příspěvky: 4
Bydliště: Martin

PříspěvekZaslal: 15 březen 2016, 20:33    Předmět: Citovat

Tak si to predstavte!
Všetko som to odinštaloval a nainštaloval nanovo (kvôli default nastaveniam), okrem adresára užívateľa. Nepomohlo...
Potom som sa v tom (MPLAB X IDE) vŕtal a fajkal fajky... a tak som to odinštaloval znova, len som sa pomýlil a zmazal som si aj užívateľský adresár. Nebolo tam nič, okrem vyššie spomínaného, tak o nič nešlo...
Po novej inštalácii založím projekt, znova som tých pár riadkov napísal a...

...ono to "IDE"!!!

Tam musela byť len dáka syntax error, kdesi v tom "#include", alebo čo!?

Sa PICnem...

Všetkým Vám ďakujem a verte, že sa Vás ešte naotravujem... Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)