forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Aky programator pre AVR studio 7

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory
 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 892

PříspěvekZaslal: 09 únor 2016, 22:38    Předmět: Aky programator pre AVR studio 7 Citovat

Ktory cinsky klon bude chodit s novou verziu studia 7 ? mate nieco vyskusane BIPROG alias stk500 nechodi
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
stanleyv
Profesionál
Profesionál


Založen: 5.3.2008
Příspěvky: 156

PříspěvekZaslal: 10 únor 2016, 23:18    Předmět: Citovat

V tom BiProgu máš aký FIRMWARe? Od autora programátoru?

http://web.quick.cz/ruckl/biprog/biprog.html

Skús si prečítať to pdf na tomto odkaze, hlavne poslednú časť pre začiatok, mal som možno podobný problém pri prechode na AVR Studio 6 a dlho hlavu v smútku, že čo a ako teraz, toto mi pomohlo, možno to pomôže aj tebe pri AVR Studiu 7:

http://www.urel.feec.vutbr.cz/web_documents/dilna/BiProg/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 892

PříspěvekZaslal: 11 únor 2016, 22:59    Předmět: Citovat

Aha dik precitane zajtra vyskusam. Ale potom si kladiem otazku preco u cinskych klonov hovoria ze podporuje len 4.19 studio...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
stanleyv
Profesionál
Profesionál


Založen: 5.3.2008
Příspěvky: 156

PříspěvekZaslal: 12 únor 2016, 13:25    Předmět: Citovat

Možno preto, že tam dávajú pôvodný FIRMWARe, lebo nevedia po CZ/SK a nevedia, že existuje novší Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
DragonSoul
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 512
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 13 únor 2016, 19:13    Předmět: Citovat

Biprog funguje pod studiem pouze s novym firmwarem.
_________________
Hodne se ucim (delam hodne chyb).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 892

PříspěvekZaslal: 13 únor 2016, 20:12    Předmět: Citovat

Co znamena novy firmwer? Nahral som ten z odkazu, studio7 ho detekuje ale kde kliknut aby to programovalo som nenasiel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
stanleyv
Profesionál
Profesionál


Založen: 5.3.2008
Příspěvky: 156

PříspěvekZaslal: 14 únor 2016, 19:07    Předmět: Citovat

Skus pozrieť tento odkaz:

http://www.atmel.com/webdoc/simulator/simulator.wb_Simulator2_Stimuli.Example_stimuli_file.html

Na tom obrázku máš v druhej tlačidlovej lište typ procesora (nejaka tiny je tam) a vedľa toho máš SIMULATOR, ak nie si v debug mode, tak tam to zmeníš na programátor ....... ktorý ti detekuje AVRStudio
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
DragonSoul
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 512
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 14 únor 2016, 21:18    Předmět: Citovat

Anebo jsem to uz psal na mcu.cz

Mnoho lidi vcetne mne nadavalo na Atmel Studio 5 a vyse z duvodu sloziteho nahravani programu do procesoru. (Mezi jinymi)
Nicmene autori uz od zacatku dali moznost nahravani jednim klikem, akorat me to nenapadlo, ze to pujde timto smerem. Asi jsem to nasel nekde na googlu.
A nyni zmineny postup.
Zalozime si novy projekt.
Pote v hornim menu zvolime Project a posledni polozku jmeno projektu Properties (Klavesova zkratka alt+F7)
Zvolime vlevo Tool a tam nastavime Select debuger/programer AVR Dragon a rozhrani ISP, nebo HVPP
Okno zavreme a tim se nam ulozi nastaveni pro projekt.
Potom uz jenom klikneme na takovou zelenou sipku "Start debuging" nebo klavesovou zkratku F5. Dojde k prelozeni projektu a nahrani do procesoru.
Nastavovani pojistek musime delat zvlast pres zname Tools a Device programing.

Ja moc Dragona nepouzivam, programovat lze i STK500/600 compatible programatory, ja pouzivam Biprog.

_________________
Hodne se ucim (delam hodne chyb).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 892

PříspěvekZaslal: 15 únor 2016, 13:38    Předmět: Citovat

Tak klikol son nna zelenu sipku spustil sa programator. Ok zda sa ze to pojde, nemam rad zmeny. Oplati sa ist do tej 7 studia? Previest projekty zo 4 do 7 ? Nabieha to dlhsie ako 4ka Sad
Tak dakujem za rady Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
stanleyv
Profesionál
Profesionál


Založen: 5.3.2008
Příspěvky: 156

PříspěvekZaslal: 15 únor 2016, 16:33    Předmět: Citovat

Neviem, či sa oplatí, 7-čku zatial nemám, mám 6.2 - ku a celková spokojnosť ..... má svoje muchy a chyby pri simulácii, ale ak sa to človek naučí , čo a ako , tak to ide v pohode ....... 7-čku som neskúšal.....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
DragonSoul
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 512
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 15 únor 2016, 20:31    Předmět: Citovat

Ja jsem prave kvuli procesorum presel ze studia nejdrive na netbeans, potom na code::block a nakonec jsem skoncil zase u studia. Taky jsem spokojeny, pravda nabiha trochu dele, ale zase mi vyhovuje doplnovani, kontrola syntaxe atd atd. Nikomu to nenutim...
_________________
Hodne se ucim (delam hodne chyb).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)