PIC16F877 + DHT22

Netvrdil jsem nikde že jsi o něm něco psal (o DS18B20), mluvím o něm a srovnávám s ním proto, že DHT-22 používá něco, co je jakože ‘1-wire’, ovšem to „jakože” je v tomto případě hodně důležité, protože oproti skutečnému 1-wire je tu dost rozdílů (jako např. že u skutečnýho 1-wire to probíhá tak, že shodím úroveň do nuly a přepnu na vstup, a čidlo mi tu nulu buď prodlouží nebo neprodlouží, ale měřím vždy ve stejném místě, protože datasheet přesně definuje kde mám měřit a konunikaci řídím vždy já, kdežto tady to tak nejde).

Je hezký že jsi tu vypsal časová rozmezí jednotlivých impulsů, ale tím jsi jen potvrdil co jsem psal, protože ty rozestupy jsou v různých místech komunikace prostě různý (myslím u různých čidel, nespoléhal bych moc na to že nula bude vždy max. 28µs a víc ani pikosekunda). Jinými slovy, musí ho zajímat vždy náběžná hrana každého pulsu (neříkám že nezajímá) a od ní nejlíp měřit, ale on píše že měřit nechce - „včil babo raď”.

Navíc teda jak jsi psal prve, ať si ten toggling aspoň dá za ten delay, ať teda vidíme kde skutečně testujeme, jinak to tam máme k ničemu.