forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Svetelný efekt k Led reťazi na 230V∼

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory
 
Marek26
Nováček
Nováček


Založen: 20.12.2015
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 20 prosinec 2015, 19:46    Předmět: Svetelný efekt k Led reťazi na 230V∼ Citovat

Zdravim.Chcel by som svetelnu retaz obohatit o nejake svetelne efekty.Jedna sa o retaz , vodeodolnu, ktora sa pripoji na 230V , no ta len svieti,Led su rozno farebne.Chcel by som nejake zapojenie kludne aj cez procak ci PIC ci Atmel je to jedno , Ktore bude ovladat vstup tej retaze, cize bude mi spinat 230V,No predstavujem si to nejak takto, kedze ovladat sa to da len v celku, vsetky diody naraz.
Bude nejaky obvod, napajany napr 12V cez nejake trafko, co je asi jasne, no zapojenie bude spinat 230V s efektami.Ako je postupne pomale az rychle blikanie idealne aby sa dalo nastavit napr v programe , podla uvazenia.Ta rychlost blikania moze byt sprevadzana aj pomalym a uplnym svitom lediek, cize budu akokeby pohasinat, cize asi na vystupe by bol nejaky triak.Potom napr to blikanie moze byt v jednom rytme az strobo efekt ale ako som pisat nebolo by naskodu ho vediet tento efekt nastavit ak by sa jednalo o nejaky procak , cize v programe .Ine efekty ma nejak nenapadaju ak by vas nieco napadlo kludne napiste vopred dakujem.

Led retaz resp hadica vyzera takto vsetko je rovnake az nato ze moja nema tu krabicku na privodnej snure, ale privod ide priamo uz do hadice, je tam len ta cierna guma .
http://www.conrad.sk/svetelna-hadica-s-led-gev-6-m-farebna.k591683?icc=category-carousel-2level&icn=toprate-led-svetelna-hadica Hadica spina hned naraz , tak isto okmzite vypne, cize myslim ze by sa dali spravit nejake tie efekty, pomale rozvesovanie atd ako som pisal.Programovat neviem, ale nahrat FW do procaku nieje problem.Problem je len program a navrh obvodu.Este dodam MCU by bol napajany jasne cez trafko a hadica oddelena cez nejaky optoclen a spinanie asi cez triak.Dakujem


Naposledy upravil Marek26 dne 20 prosinec 2015, 19:49, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Marek26
Nováček
Nováček


Založen: 20.12.2015
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 20 prosinec 2015, 19:47    Předmět: Re: Svetelný efekt k Led reťazi na 230V∼ Citovat

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Marek26
Nováček
Nováček


Založen: 20.12.2015
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 20 prosinec 2015, 19:47    Předmět: Re: Svetelný efekt k Led reťazi na 230V∼ Citovat

Arrow
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
xpertvis
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.12.2010
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: 20 prosinec 2015, 21:57    Předmět: Citovat

vpodstate na tom druhom fore ste to uz nejako dokopali (aspon mne sa tak zdalo).
Chces blikat retazou, a najjednoduchcie regulovatelne blikatko spravis pomocou 555-ky. A tu cast s triakom, o ktorej ste sa tiez bavili na druhom fore, vies jednoducho poriesit s solid state relay http://www.ebay.com/itm/24V-380V-SSR-40DA-40A-3-32V-DC-AC-Solid-State-Relay-Module-for-Arduino-/221607872157?hash=item3398dbc69d:g:jJ4AAOSwv1RUaVtL (myslim ze slovensky ekvivalent je elektronicke rele ? Smile).
Da sa to kupit aj na slovensku, google ti najde kopec tutorialov spinat ziarovku arduinom pomocout takeho solid state relay. Na vstup len pripojis 3-30V a zopne ti 230V obvod (to bude ta tvoja retaz).

Alebo si kup nieco podobne: http://www.ebay.com/itm/24-Key-IR-Wireless-Remote-Switch-Mini-Controller-Dimmer-For-Led-Strip-lamp-6A-/131675763537?hash=item1ea87cb351:g:DaoAAOSwp5JWboir, namiesto led pasika tam zapoj elektronicke rele. A mas to aj s roznymi rychlostami a modmi blikania.

Alebo si potom musis naprogramovat procesor a spinat nim rele (arduino + solid state relay)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Marek26
Nováček
Nováček


Založen: 20.12.2015
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 20 prosinec 2015, 22:06    Předmět: Citovat

Tak s 555 kou mi to bude len blikat, nie pohasinat pripadne zrychlene ci spomalene blikanie, Toto dosiahnem len nejakym procakom idealne od PIC ci Atmel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
xpertvis
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.12.2010
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: 20 prosinec 2015, 22:13    Předmět: Citovat

vies spravit aj pohasinanie. Jeden priklad: http://rookieelectronics.com/555-timer-projects-fading-led/.
Mozes si spravit dva obvody s 555. Jeden bude blikat, samozrejme s nastavitelnou frekvenciou, a druhy bude pohasinat ako na odkaze vo videu (namiesto pohasinajucej ledky si tam zapojis to elektronicke rele). A medzi tymito dvoma obvodmi budes prepinat nejakym prepinacom. Jednoduchsie to uz snad ani nejde.

Samozrejme dalo by sa to aj procakom, ale ako som pochopil tak nevies programovat. Ak budes chciet hladat procesorove riesenie ktore by splnovalo tvoje poziadavky, odporucam pri hladani pouzivat klucove slova ako arduino, blinking led (budem sa opakovat, ale pre istotu to napisem znova: Led lahko nahradis elektronickym rele) a pod...


Naposledy upravil xpertvis dne 20 prosinec 2015, 22:19, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Marek26
Nováček
Nováček


Založen: 20.12.2015
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 20 prosinec 2015, 22:15    Předmět: Citovat

To je ok len ja to chcem automaticke, led retaz-hadica je vonku ako vyzdoba a nebudem k tomu chodis kazdu minut a prepinat to Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
xpertvis
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.12.2010
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: 20 prosinec 2015, 22:26    Předmět: Citovat

Jo ty chces aby to samo menilo mody blikania... tuto poziadavku som nejako prehliatol Smile
Aj to by sa dalo poriesit bez procesora, pridanim este jednej 555 a nejakeho 74xx čitača.
Ale ty asi hladas nieekoho, kto ti naprogramuje ten procak...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Marek26
Nováček
Nováček


Založen: 20.12.2015
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 20 prosinec 2015, 22:33    Předmět: Citovat

Ak by sa dalo bez MCU nebolo by tiez zle.No asi som to nepisal ani.
No v podstate kto spravy program a idealne navrh zapojenia.Program uz viem nahrat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)