Přesné měření DC signálu se senzoru, výběr AD převodníku

Související věc jsem tu řešil v jiném tématu, nicméně zadání se problému se upřesnilo, takže ho napíšu znovu stručně.

Potřebuju z 8 senzorů měřit jejich výstupní napětí, které je 0 až 5V (konkrétně 100mV-4.9V se saturací) s co největší přesností (cca 16bitů).
Z těchto požadavků (přesnost, stejnosměrný signál) padá možná volba na 24bitový sigma-delta AD převodník s 8 kanály. Např ti.com/product/ads1248/description nebo něco podobného.

Potíž je v tom, že signály ze senzorů budu tahat po kabelech 30 až 50 cm dlouhých ke vstupu AD převodníku, protože samotné senzory se budou strkat do teplotní komory a veškeré měření a zpracování bude mimo komoru. Takže je tu potenciální problém se zemními smyčkami, když měřím víc zdrojů signálu. Navíc se na kabely vedené z komory může navazbit bordel z okolí.
Proto přemýšlím o převedení signálu senzorů na symetrický a vstupy AD převodníku použít také jako symetrické (diferenční). Tím sice u ads1248 (7 single ended/4 diferenční kanály) budu mít nakonec jenom 4 kanály, takže se tyto AD převodníky použíjí dva nebo holt v aplikaci budou jenom 4 senzory.

Signál bych ještě zpracoval jednoduchým filtrem na 100-200Hz - RC článek a pak OZ jako napětový sledovač nebo to nějak zkombinovat s tím převodníkem na symetrický signál. Prostě pro snížení šumu. Nějaký offset bych neřešil, ten by se dal změřit pro teplotní rozsah a pak naměřené hodnoty korigovat. Šum bych ještě dále redukoval průměrováním z více naměřených vzorků za určitý čas.

Zajímalo by mě, jestli tohle je optimální cesta nebo něco přehlížím. Navíc řeším pár problémů a nejasností.

Koukám na integráče (linear.com/product/LTC1992) nebo operáky na řešení převodu 0-5V na symetrický(třeba i s 2.5V středem, viz to typické zapojení LTC1992) a je tu krapec problém s teplotními rozsahy, protože bude třeba senzory testovat do 110 °C - 120 °C. Víte někdo o něčem?

Vycházím z této aplikační poznámky www.ti.com/lit/an/sbaa133a/sbaa133a.pdf (Measuring Single-Ended 0- to 5-V Signals with Differential). Chápu to tak, že v případě single-ended kanálu bych byl zas limitovaný referenčním napětím AD převodníku? Tady mám docela bordel, co je co za parametr. V datasheetu uváděj, že maximální referenční napětí (Urefplus-Urefminus) může být 2.5V. Tedy by bylo třeba pro 0-5V signál použít 1/2 dělič, což je věc, které bych se chtěl vyhnout(snížení přenostim, tolerance hodnot rezistorů).
U symetrických vstupu v datasheetu tvrdí, že rozsah je prsotě ±2*Uref, ale v popisu převodníku stojí, že rozsah je 0 až 4.096 V :unamused: