Volba mcučka, realizovatelnost aplikace

Použití integrátoru by bylo pěkné, i když nemám žádné zkušenosti s jeho návrhem. Počítal jsem právě do budoucna s tím, že bude možnost přepínat mezi vypisováním střední a efektivní hodnoty apod. Použití AD převodníku a vzorkování na co nejvyšší frekvenci neztratím informaci o opravdových hodnotách ze senzoru…právě proto kdybych v blízké budoucnosti chtěl něco softwarovýho do mcu měnit nebo doplnit.

Co se týče sběrnic SPI/I2C, tak mě taky napadlo použití RS485, akorát se firma bude muset prásknout přes kapsu, protože vysílače/přijímače na 150°C nejsou zrovna levné záležitosti :smiley: Navíc v případě I2C se mi to mírně zesložituje použitím mcuček do 150°C jako lokální převodníky I2C/UART…
Budu si to muset v labině vyzkoušet s metrovým kabelem, jestli to pojede bez problému nebo na hraně nebo vůbec…a podle toho se rozhodnout, co aplikovat.
S převodem analogu na symetrický signál existujou nějaké ověřené integrované řešení nebo si budu muset něco navrhnout?

Jinak díky za poznámky.

EDIT:

S těmi 8051/AVRkama si narážel na 200kHz vzorkování nebo i na 1Mhz? Příklad: 16b AD převodník 2,5Msps, co má SPI rozhrání. Tedy 2,5M*16=40MHz clock pro SPI. To chce ARM na nějakých 160MHz, aby se takové hodiny dali pro SPI odvodit. Zajímalo by mě, jak to ARM stíhá a zároveň řeší jiné věci. Vím, že v praxi se tam odlehčuje pomocí DMA, ale zajímal by mě přibližný limit těchto mcuček.