forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Debug mód s PIC 16f627

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip
 
Nezmar23
Anonymní





PříspěvekZaslal: 02 říjen 2015, 1:48    Předmět: Debug mód s PIC 16f627 Citovat

Ahoj.
Potřebuji poradit jak připojit PIC 16f627 s pickit2 do debug módu.

Asi to dobře nechápu, ale abych mohl pracovat s PICkama v debug módu musím si ještě pořídit socket adaptér, Header board a Target socket?

Je nějaké jednoduší řešení, nebo návod na stavbu těchle desek?

Hledám marně a fakt potřebuju sledovat co se mi děje v registrech.

Předem děkuji za rady a odkazy
Návrat nahoru
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 03 říjen 2015, 8:31    Předmět: Citovat

cau, myslim ze 627 nepodporuje primo debug (koukni do select device), takze to vymen treba za 690 nebo neco veciho 887, s temahle uP byly i desky
pro 16f690
pro 16f887
ktery dou primo debugovat

a v simulatoru ti to nestaci ? popripade uartovej debug ?

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Nezmar23
Anonymní





PříspěvekZaslal: 06 říjen 2015, 1:25    Předmět: Citovat

Používal jsem realPIC simulator, ale v tom nefunguje čtení některejch registrů a hlavně přerušení.
V MPlabu, připojuji se přez PICKIT2, mi to napíše, že očekává napětí 5V a čte 0V. Nějak nemůžu přijít na to co to vlastně chce. Desku mám napájenou.
Návrat nahoru
 

 
Nezmar23
Anonymní





PříspěvekZaslal: 06 říjen 2015, 1:27    Předmět: Citovat

627 debug podporuje. kontrolka mi svítí zeleně, ale problém je až při tom připojení
Návrat nahoru
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 06 říjen 2015, 14:11    Předmět: Citovat

627 ne, 627A ano
v MPLABSIM preruseni funguje ,timer,externi,ccp
ale treba cteni adc nebo uartu ne(mozna se to taky da ale musi se to nejak nastavit)

a jaky registry potrebujes sledovat ?



627_A.JPG
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  627_A.JPG
 Velikost:  90.77 kB
 Staženo:  131 krát


_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Nezmar23
Anonymní





PříspěvekZaslal: 10 říjen 2015, 1:38    Předmět: Citovat

Jj mám 627A
potřebuju sledovat mnou nadefinovanej registr do kterého si ukládám sériově načtená data z PortB1,0 V MPLAB SIM bohužel není, nebo to neumim, nastavit funkční generátor, tak aby simulovla tok dat na tenhle port za sebou v intervalu 300us. Potřebuju si nastavit zachycení vyjímek a chyb načtení dat, ale nevim v jaké podobě se objevují chybná načtení. Zatim to řešim, že si registr vypíšu na diody, trochu to pomohlo a nějaké chybové bity už jsem nadefinoval, ale je to příšerná práce.
Zatím děkuji za pomoc.
Návrat nahoru
 

 
PepinoCz
Profesionál
Profesionál


Založen: 13.3.2008
Příspěvky: 135

PříspěvekZaslal: 10 říjen 2015, 9:46    Předmět: Citovat

Nechceš vyzkoušet Proteus? Je to soft aplikace, ale uděláš s ní všechno nasucho. Můžeš nadefinovat virtuální přístroje, krokovat v pgm a aplikaci odladit dřív, než jí natlačíš do procíku. Má to kvalitní grafické prostředí a vidíš vše, co potřebuješ.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Sender
Profesionál
Profesionál


Založen: 16.8.2014
Příspěvky: 51

PříspěvekZaslal: 10 říjen 2015, 10:03    Předmět: Citovat

Případně Tina For Windows ,nejlíp verzi 9 a výše.Umí MCU taky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
meloun-uživatel
Anonymní





PříspěvekZaslal: 11 říjen 2015, 18:13    Předmět: Nemohu se přihlásit na fórum Citovat

Zdravím
promiň že vstupuji do tohoto vlákna ale nevím jak se spojit s adminem nevíš na něj kontakt na který bych se s ním spojil díky
Návrat nahoru
 

 
PepinoCz
Profesionál
Profesionál


Založen: 13.3.2008
Příspěvky: 135

PříspěvekZaslal: 11 říjen 2015, 19:10    Předmět: Citovat

to Meloun-uživate: admin je asi zaneprázdněný, ale vždy se ozve. Jinou cestu neznám.

to Nezmar23: Tina nevypadá špatně, ale tenhle soft neznám. Pokud se rozhodneš pro Proteus, mohu pomoci knihami v čj.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Nezmar23
Anonymní





PříspěvekZaslal: 11 říjen 2015, 20:54    Předmět: Citovat

On musí být debug mód povolen v konfigurčním slově, primárně je zakázán, a má svoje pravidla.

DEBUG: Povolení ladění v aplikaci ICD
1 = ICD je zakázáno, vývody RB6 a RB7 mají normální funkci
0 = ICD je povoleno, vývody RB6 a RB7 jsou rezervované pro debugger

Pokud je ladění v aplikaci povoleno v konfiguračním slově, může být mikropočítač ovládán pomocí dvou vývodů v režimu ladění
(debugger). Tato jednoduchá funkce je podporována prostředím MPLAB® ICD. Povolení tohoto režimu způsobí určitá omezení pro
použití mikropočítače.
Vývody mikropočítače RB6, RB7
Zásobník 1 úroveň
Paměť programu na adrese 0000h musí být NOP
posledních 100h adres
Paměť dat 0x070 (0x0F0, 0x170, 0x1F0)
0x1EB-0x1EF

Bohužel nemůžu přijít na to jak to slovo napsat

INCLUDE<P16F627A.INC>
__CONFIG _PWRTE_ON & _WDT_OFF & _MCLRE_OFF & _BODEN_OFF & _LVP_OFF & _LP_OSC & _DEBUG_ON

v téhle podobě to hlásí chybu.
Návrat nahoru
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 882
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 11 říjen 2015, 21:34    Předmět: Citovat

pokud to delas pres MPLAB tak ten si to nastavi sam
a nastavit si to v konfiguracnim slove takle nepude protoze to neni nadefinovany v include liste(MPLAB 8.92.00.00 ),takze skus nedavat pojistky do kodu ale nastav si je v programatoru rucne... nebo v MPLABu nahore release/debug

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)