ATtiny24 začátečník

Ahoj,
Prosím vás chci si postavit otáčkoměr a potřebuji nahrát program do attiny24 podle toho co sem se dočetl tak to můžu udělat jen přes nepájivé pole a LPT port což vše mám.Potřeboval bych jen vědět zapojení a kterým programem to do té attiny poslat.Program mám stáhnutý v HEX souboru.
Předem děkuji

to nieje pravda, že to muzes udelat JEN cez nepajive pole + LPT. Tento cip, ako aj ine attiny a atmegy je mozne programovat aj priamo v aplikacii, a mozes na to pouzit bud original ISP programator od atmelu, alebo aj USBASP programator (ktory ako jeho nazov napoveda, funguje cez USB, da sa lacno zohnat napr. na ebay, a viac info sa o nom dozvies ak pouzijes google).
Ale kedze chces asi pouzit LPT, tu je link: projectik.eu/index.php/elektrotechnika/microprocesory/item/183-lpt-avr-programmer

Diky moc to je to co jsem hledal. Prosím tě můžeš mi ještě poradit na který pin připojit SCK podle datashetu asi pin 9 ale nejsem si jistej.

Ano, pin 9 je správne.

Tak jsem to vše nachystal a chtěl to vyzkoušet,ale v pony prog jsem nenašel podporu pro ATtinu 24. Asi sem si vybral špatně pro začátečníka. Můžete mi poradit nějaký program aby měl podporu této atiny.
Diky moc

Ahoj. Docetl jsem se ze Tiny24 pouziva stejnou instrukcni sadu jako Tiny13 (avr25), tak zkus vybrat tento. Ale opravdu si nejsem 100% jisty, tak pockej radeji na potvrzeni od dalsho cloveka

Jo diky ještě vydržím a uvidím. Ještě se zeptám jaký je rozdíl mezi těmito ATtinamy
tme.eu/cz/katalog/#id_catego … order=DESC

Opět předem dík za odpověď

Hlavní rozdíl vidím v ceně.
Ostatní rozdíly jsou nepodstatné, dokonce mají stejnou signaturu - 1E910B.

Místo Ponyprog je lepší použít Avrdude.
Hledej “Dapa programmer”