Jaký laboratorní zdroj?

Dobrý den,
uvažuji o koupi laboratorního zdroje. Mám zhruba tyto minimální požadavky:

  • 2 samostatně regulovatelné kanály 0 - 30V/1-2A
  • 1 pevný kanál +5V/2A
  • regulace proudu alespoň u kanálů 0 - 30V

Nabídek je hodně, ale nechci koupit něco, co budu vzápětí reklamovat. Uvažuji o zdroji UTP3701 nebo UTP3703:
ges.cz/cz/laboratorni-zdroj- … 07729.html,
ale nikde jsem nezjistil, kdo je výrobcem těchto zdrojů.
Nemáte s nimi prosím někdo zkušenost nebo poradíte mi něco vhodného a spolehlivého?
Děkuji za ochotu.
Vlasťa Vlček

Na tom obrázku je to vidět, má to ten zdroj vlevo nahoře na sobě napsaný. Na zemi původu je myslím zbytečný se ptát, dneska se tam dělá snad všechno

uni-trend.com.cn/en/

U nás je zastupuje opavská Tipa

uni-t.cz

Měřáky mají celkem dobrý, vzhledem k ceně, zdroje nevím. O kvalitě ledasco napoví kalibrační protokol. Co se týče spolehlivosti, nemám reference, třeba se ozve někdo kdo už to nějakou dobu používá.

Ano, to jsem věděl, díky - špatně jsem se vyjádřil. Věděl jsem, že mají zastoupení v Opavě, jen jsem nevěděl, zda se jedná o zdroj navržený u nás a vyráběný v Číně, nebo o komplet čínskou záležitost, což je asi trošku rozdíl. Už jsem se v Opavě dotazoval mailem, kdo to vyrábí a odpověděli, že Čína …
Asi jsem se zase blbě zeptal :slight_smile:.

Kalibrační protokol jsem na jejich stránkách nenašel, buď jsem špatně hledal nebo jej možná vyhotovují pouze na vyžádání zákazníka.

Ale pokud platí technické parametry, které uvádějí, bylo byl to za ty peníze slušné. Otázkou je, co to třeba udělá, když to nechám běžet pár hodin v létě na větších proudech.

Ale pokud mne v nejbližší době někdo od toho neodradí, asi to zkusím. Zkoušel jsem hledat něco staršího a ověřeného v bazarech, ale nic tam teď zrovna není.

Vl.

Mohu-li poradit, vybírej zdroje, které mají separátní displeje pro proud a napětí. Jeden displej s přepínačem je k ničemu. Je třeba sledovat obě veličiny. Také je dobré, má-li 2 knoflíky pro nastavení napětí (fine a coarse), protože jedním nastavovat napětí 0 - 30V na 0,1V je obtížné.
Ale v této levné kategorii asi nic moc nebude. Asi by bylo dobré uvést kolik na to chceš dát.

Tyhle zdroje používáme a není to úplně špatný…
reworkstation.cz/obchod/zdro … korad.html