pickit 2 clone a pic24f

Ahoj, koupil jsem si čip PIC24FJ64GA002 a mám postavený tento PICkit 2 clone: jakub.serych.cz/zase-jeden-druhy-pickit Běžně s ním programuju čipy PIC16F a PIC18F, ale tento nový 3,3V procesor nejde naprogramovat i když mám programátor přepnutý na 3 volty. Vypisuje mi to Vpp voltage level error a přetížení na Vddcore. Už jsem vyzkoušel kde co, přidání pull-up na MCLR pin, nebo jsem procesor napájel externě atd. Programuje někdo tímto programátorem PIC24F čipy?

cau, mam PK2 origo, pic24… delam bez problemu, vetsinou je chyba v spatnem zapojeni ,
mas tam kondik na VCAP ?, spravny PGD/C ? nektery pici jich maj vic, jak to mas pripojeny ?

Mám ten pic24 samotný na nepájivém poli jen s Vcap, ten jsem zkoušel od 1uf do 20uF. A k těm pinům PGD/C, je to jedno na který pár to připojím? On má 3 páry a na žádném to nefunguje. U těchto piců je Vpp programovací napětí taky okolo 13V nebo menší? Hlásí mi to chybná úroveň Vpp, ten klon tam pouští 4,6V a napětí na pinech PGD/C je 3,6V.

10uF,napeti na MCLR je VDD+ 0.3V, na ICSP1,neni tam nekde spatnej spoj v tom nepaivem poli ? mas to pripojeny na spravne piny ?

Udělal jsem to jak jsi mi napsal, 10uF na VCAP, MCLR jsem omezil zenerkou, všechno v nepájivém poli proměřil, pickit je připojený k mikroprocesoru na MCLR,PGD1,PGC1, Vdd,Vss, plus je to zapojene tak aby fungoval vintřní regulátor v čipu. A přesto to negunguje. Tak se ještě pak podívám osciloskopem přímo na PICkit, možná bude zrada tam, při 5V logice programuje v pohodě a při 3V budou asi špatné úrovně log. 1/0 které mu posílá programovaný čip.

Nepíšeš jakým softem to programuješ, ale pokud používáš tu PK2 aplikaci, tak nepoužívej autodetekci a vše si nastav ručně. Já si díky autodetekci podobně zničil PIC32MX460F512L.

Zkoušel jsem to v MPLABu X a i tím softem k PK2. Jinak díval jsem se na schema toho klonu PK2 a on asi nerozpozná logické urovně 3Voltové logiky. To znamená, že nedokáže přijmout odpověď od programovaného čipu. No nic, budu si muset pořídit originální programátor.

to bych nerek ze mu vadi 3,3v logika, spis naopak , 24 vadi ta 5V logika,

On ale mluvil o tom svým klonu programátoru, ne o broukovi. PGD a PGC ten software neměří, ale jestli se mu někde při těch 3V neotevře na tom klonu nějakej tranzistor nebo něco, tak je to samozřejměn problém. To je právě nevýhoda těch zjednodušených klonů, ze začátku to autoři uváděli že jsou jen na 5V právě proto že jsou zjednodušené, ale jak to přebírali další a další tak tahle informace tak nějak vyšuměla. Ten šerýchův má přepínání na 3V3 manuálně, ovšem potom jede ze 3V3 i MCU v programátoru, takže by to samozřejmě měla být LF verze (18LF2550), jinak to nepojede.

Jetly sem dobre koukal tak tech 3.3V se prepina jen pro programovany uP, uP v programatoru jede porad na 5V …

Jo jo, máte pravdu oba, ten uP v klonu je napájen 5V, proto si pak nerozumí s 3,3V logikou. Jak už jsem psal dříve “neslyší” odpověď od programovaného MCU. Udělal jsem oboustranný převodník úrovní 5V <–> 3,3V na PGD vývod, ale zatím to nefunguje.

Není problém komunikace 3,3v logikou s 5v, obráceně to už problém je protože prekracujes max napětí na pinu (pokud teda není 5v kompatibilní) ,i když to arduinaci běžné delaj.
Ty 3 tranzistory na pgc/d a aux sou k čemu ? Skusil bych je odpojit…, popřípadě osciloskopem kouknout jak to vypadá na up v programatoru
Máš zaplou funkci MCLR driv než vdd ?

Proměřil jsem to na obou stranách, přímo na pinech uP v programátoru jsou 4V a na pic24f jsou 3V. Funkce MCLR driv než vdd je u řady pic24f zašedlá, nejde zapnout. Takže už dál nebudu laborovat, pořídím si jiný programátor. Děkuji za rady.