forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
EAGLE - Skript pro umístění LED do kruhu

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Ostatní
 
boss
Anonymní





PříspěvekZaslal: 30 květen 2015, 13:39    Předmět: EAGLE - Skript pro umístění LED do kruhu Citovat

Dobrý den , hledám script do eagle který by mi uložil ledky do kruhu ?


Děkují

Arrow administrator: přejmenováno z "eagle"
Návrat nahoru
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 733

PříspěvekZaslal: 30 květen 2015, 17:09    Předmět: Citovat

Mám obavu, že takový script nenajdeš. Když jsem ho potřeboval, tak jsem si vytvořil tabulku v LibreOffice Calcu, kde jsem si vygeneroval jednotlivé řádky skriptu pro daný počet součástek, výchozí natočení 1. součástky (od té se pak počítá natočení dalších), poloměr kruhu, počáteční úhel, koncový úhel atd. To jsem hodil do skriptu a tím jsem si rozmístil součástky. Chce to trošku laborovat, ale jde to.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
boss
Anonymní





PříspěvekZaslal: 31 květen 2015, 17:57    Předmět: Citovat

do jakého scriptu si to hodil můžeš ukázat jak si to počítal
Návrat nahoru
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 733

PříspěvekZaslal: 31 květen 2015, 20:05    Předmět: Citovat

Ahoj. Povedlo se mi to najít (už je to dávno, co jsem to použil...), tak to dávám do přílohy (zazipovaný .ods soubor) i s ukázkou toho, co jsem s pomocí toho narychlo vytvořil (.png obrázky). Stačí vyplnit parametry, pak zkopíruješ sloupec D buď do skriptu, nebo do příkazový řádky Eaglu v souboru BRD. Skript je textový soubor s příponou .scr v adresáři SCR (jeden z podadresářů Eaglu) a spouštíš ho stejně jako ostatní skripty.


Cifernik3b.png
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Cifernik3b.png
 Velikost:  36.48 kB
 Staženo:  164 krát


Cifernik3.png
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Cifernik3.png
 Velikost:  62.08 kB
 Staženo:  144 krát


Kruh_součástek.zip
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  Kruh_součástek.zip
 Velikost:  17.04 kB
 Staženo:  110 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 01 červen 2015, 12:38    Předmět: Citovat

vypadá to dobře vložím to do řádku
move D4 (19,51 6,91); rotate =r-108 D4;
ale vyskočí hláška neplatný bod tak nevím čim to může byt ?
Návrat nahoru
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 733

PříspěvekZaslal: 01 červen 2015, 13:12    Předmět: Citovat

Skript se spouští nebo se řádky vkládají do příkazového řádku v editoru desky plošných spojů, ne v editoru schematu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
boss
Anonymní





PříspěvekZaslal: 01 červen 2015, 16:08    Předmět: Citovat

tak to dělám
vkládají do příkazového řádku v editoru desky plošných spojů
Návrat nahoru
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 733

PříspěvekZaslal: 01 červen 2015, 17:05    Předmět: Citovat

Zkusil jsem to a mám dojem, že jsi mimo souřadnice přípustné pro free verzi Eaglu. (19,51 inch = 49,56 cm) Pokud chceš použít mm, musíš před spuštěním rádku přepnout měřítko na mm.

citace:
The useable board area is limited to 100 x 80 mm (4 x 3.2 inches).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
boss
Anonymní





PříspěvekZaslal: 01 červen 2015, 20:10    Předmět: Citovat

no ono jak tam sou desetina čísla tak tam vadí ta čárka dam tečku funguje to jak to předělat v tom libreoffice
Návrat nahoru
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 733

PříspěvekZaslal: 01 červen 2015, 20:38    Předmět: Citovat

Tos mě dostal. Co máš za verzi Eaglu ? Mě to funguje s čárkama i s tečkama ...
Používám Eagle 5.11.0
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
boss
Anonymní





PříspěvekZaslal: 01 červen 2015, 20:43    Předmět: Citovat

ten ejnovější 7.3.0
Návrat nahoru
 

 
Balů
Profesionál
Profesionál


Založen: 29.10.2012
Příspěvky: 733

PříspěvekZaslal: 01 červen 2015, 21:47    Předmět: Citovat

Jo - máš pravdu. Eagle 7.3.0 odmítá desetinné čárky.

Takže pro uživatele Eagle 7 :

Pokud chcete výstup použít v Eagle 7 nelze použít postup přes příkazovou řádku, ale uložit jej jako skript, v celém souboru změnit čárky na tečky a pak spustit. Druhá varianta je přenastavit LibreOffice na Angličtinu, pak jsou v číslech použité desetinné tečky.

Zjistil jsem, že když chci v Eagle 7 přepsat pozici součástky, tak musím v okénku nejdřív napsat desetinnou tečku a pak teprve čísla. Když napíšu jakékoliv číslo, tak už pak nelze napsat desetinnou tečku. Zůstanu u Eagle 5 ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Ostatní Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)