EAGLE - Skript pro umístění LED do kruhu

Dobrý den , hledám script do eagle který by mi uložil ledky do kruhu ?

Děkují

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "eagle"

Mám obavu, že takový script nenajdeš. Když jsem ho potřeboval, tak jsem si vytvořil tabulku v LibreOffice Calcu, kde jsem si vygeneroval jednotlivé řádky skriptu pro daný počet součástek, výchozí natočení 1. součástky (od té se pak počítá natočení dalších), poloměr kruhu, počáteční úhel, koncový úhel atd. To jsem hodil do skriptu a tím jsem si rozmístil součástky. Chce to trošku laborovat, ale jde to.

do jakého scriptu si to hodil můžeš ukázat jak si to počítal

Ahoj. Povedlo se mi to najít (už je to dávno, co jsem to použil…), tak to dávám do přílohy (zazipovaný .ods soubor) i s ukázkou toho, co jsem s pomocí toho narychlo vytvořil (.png obrázky). Stačí vyplnit parametry, pak zkopíruješ sloupec D buď do skriptu, nebo do příkazový řádky Eaglu v souboru BRD. Skript je textový soubor s příponou .scr v adresáři SCR (jeden z podadresářů Eaglu) a spouštíš ho stejně jako ostatní skripty.



Kruh_součástek.zip (17 KB)

vypadá to dobře vložím to do řádku
move D4 (19,51 6,91); rotate =r-108 D4;
ale vyskočí hláška neplatný bod tak nevím čim to může byt ?

Skript se spouští nebo se řádky vkládají do příkazového řádku v editoru desky plošných spojů, ne v editoru schematu.

tak to dělám
vkládají do příkazového řádku v editoru desky plošných spojů

Zkusil jsem to a mám dojem, že jsi mimo souřadnice přípustné pro free verzi Eaglu. (19,51 inch = 49,56 cm) Pokud chceš použít mm, musíš před spuštěním rádku přepnout měřítko na mm.

no ono jak tam sou desetina čísla tak tam vadí ta čárka dam tečku funguje to jak to předělat v tom libreoffice

Tos mě dostal. Co máš za verzi Eaglu ? Mě to funguje s čárkama i s tečkama …
Používám Eagle 5.11.0

ten ejnovější 7.3.0

Jo - máš pravdu. Eagle 7.3.0 odmítá desetinné čárky.

Takže pro uživatele Eagle 7 :

Pokud chcete výstup použít v Eagle 7 nelze použít postup přes příkazovou řádku, ale uložit jej jako skript, v celém souboru změnit čárky na tečky a pak spustit. Druhá varianta je přenastavit LibreOffice na Angličtinu, pak jsou v číslech použité desetinné tečky.

Zjistil jsem, že když chci v Eagle 7 přepsat pozici součástky, tak musím v okénku nejdřív napsat desetinnou tečku a pak teprve čísla. Když napíšu jakékoliv číslo, tak už pak nelze napsat desetinnou tečku. Zůstanu u Eagle 5 …