forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Komunikace po RS232 na větší vzdálenosti

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory
 
Šebi
Častý přispěvatel
Častý přispěvatel


Založen: 12.4.2007
Příspěvky: 30

PříspěvekZaslal: 01 březen 2015, 0:21    Předmět: Komunikace po RS232 na větší vzdálenosti Citovat

Zdravím všechny kutily.
Mám movilní zařízení, které komunikuje s PC po RS 232 rychlostí 9600 baudu. Pro převod zatím využívám MAX 232 bez nějakého oddělení (zatím stále vyvíjím). Ve skutečnosti bude zařízení vzdálené cca 20-30 m od PC (možná i víc, když bude fungovat komunikace) a kabel povede bůhví kolem čeho a napájení bude předpokládám taky z jiného zdroje (jiná fáze, mraky prodlužováků) než PC, i když zdroj je klasicky přes toroidní trafo + stabilizace. Bojím se při propojení různých napěťových úrovní na RS 232 a následným odpálením portu pc. Teď bych potřeboval od vás radu jakým způsobem to vyřešit, nebo se na to vyprdnout a doufat že to vydrží.
Napadají mě tři řešení, lae nevím do kterého radši jít.
1. Udělat nějaké jednoduché galvanické oddělení rs232, ale z portu pc mám pouze zem, Rx a TX, takže bych měl trošku problém s napájením. Ostatní řídící signály jsou už zabraný k něčemu jinýmu.
2. udělat převodník RS232/RS422, protože zařízení už má v sobě převodník RS 422/TTL z dřívějšího vývoje z kterého už sešlo. Je to pouze na SPI, ale to by klemička spravila.
3. Nebo jít do bezdrátu a zařízení dovybavit modulem a k pc udělat převodník s modulem. Co jsem se zatím díval, tak jsem objevil například toto http://www.iqrf.org/weben/index.php?sekce=products&id=tr-52d&ot=transceivers&ot2=tr-52d ale nevím jestli by to fungovalo. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 461

PříspěvekZaslal: 01 březen 2015, 1:13    Předmět: Citovat

RS232 není na 20m bez ohledu na to jestli je nebo není galvanicky oddělená. Použij 485/422 a pokud si nejsi jist na jakých potenciálech budeš ty dvě komunikující strany mít, udělěj to galvanicky oddělený.
_________________
x51 , ARM , XILINX
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 889

PříspěvekZaslal: 10 březen 2015, 9:25    Předmět: Citovat

Tak 485 a existuju io s galvanickym oddelenim
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)