forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
USBasp programátor
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory
 
xpertvis
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.12.2010
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: 20 únor 2015, 19:48    Předmět: Citovat

tak mi sem napis frekvenciu akou by mal procak fičať a ja ti to vyklikam...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
stanleyv
Profesionál
Profesionál


Založen: 5.3.2008
Příspěvky: 164

PříspěvekZaslal: 21 únor 2015, 0:13    Předmět: Citovat

Tak, ako napísal xpertvis. Ak nevieme, aký program tam máš mať alebo na akej frekvencii ti má bežať procesor, tak ti určite nikto neporadí. Inak odkaz na fusecalc máš , je ich viac, napr. http://eleccelerator.com/fusecalc/, tak aký máš problém, si to naklikať. Sú robene pre začiatočníkov, kde si zvolíš, čo potrebuješ a on ti vyhodí, čo máš a čo nemáš nastaviť.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 21 únor 2015, 12:49    Předmět: Citovat

Mám další problém s ponyprog2000 to funguje ale jak mile zkusím avrdude s programátorem USBasp tak ne pořád mi nechce fungovat viz příloha zkusím načíst pojistky a skončí to takto.Tak mě napadlo jestli se nedá použít v avrdude jiný programátor co mám v ponyprog2000 jestli že to v nabídce a proto chci vědět jak se nazývá viz příloha interfaceboardsetup jinak budu vděčný i s pomocí s USBasp díky


interfaseboardsetup.jpg
 Komentář:
 Velikost:  32.15 kB
 Zobrazeno:  4996 krát

interfaseboardsetup.jpg



AVRDUDE_GUI.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  AVRDUDE_GUI.jpg
 Velikost:  128.51 kB
 Staženo:  103 krát


_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
stanleyv
Profesionál
Profesionál


Založen: 5.3.2008
Příspěvky: 164

PříspěvekZaslal: 21 únor 2015, 16:49    Předmět: Citovat

Rád by som pomohol, ale USBasp som nikdy nemal v rukách. Vôbec nepoznám ani ovládaci soft k tomu ani iné veci ohľadom tohto programátoru. Tu ti určite pomôže niekto, kto má tento programátor.

Ako som ti písal v SS, používam iný programátor, ktorý priamo komunikuje s AVRstudiom, nie USBasp.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
xpertvis
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.12.2010
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: 21 únor 2015, 17:05    Předmět: Citovat

Ja ten programator mam, pouzival som extreme burner http://extremeelectronics.co.in/avr-tutorials/gui-software-for-usbasp-based-usb-avr-programmers/, kym som si nenastavil AVRdude v Atmel Studio (ten navod co som ti uz raz daval). Je to graficky program, nikdy som s nim nemal problem. Ak ale stale pouzivas ten externy oscilator a este si nezmenil poistky (predpokladam teda ze ext. oscilator bezi na menej ako 1MHz) musis pouzit aj prepojku "slow SCK".

Ako si na tom teraz ? uz si pomenil FUSE Bits v Atmege ??
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 07 březen 2015, 18:11    Předmět: Citovat

citace:
Ako si na tom teraz ? uz si pomenil FUSE Bits v Atmege ??

ano.
Dnes jsem naprogramoval do Atmegy88 webserver fuse jsem nechal nastaveny tak programátor vyčetl a potřebuji vědět jak je nastaveno? viz příloha díky



naprogramovano.jpg
 Komentář:
 Velikost:  88.32 kB
 Zobrazeno:  4731 krát

naprogramovano.jpg



_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
xpertvis
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.12.2010
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: 07 březen 2015, 19:24    Předmět: Citovat

mas tam defaultne nastavenie, ktore je:
Interany RC oscilator na 8MHz + predelicka 8 => procak bezi na 1MHz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
meloun
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.5.2009
Příspěvky: 337
Bydliště: Poblíž Zlína

PříspěvekZaslal: 07 březen 2015, 21:15    Předmět: Citovat

Přikládám dvě verze zapojení viz příloha snad jedna z nich pujde Confused


zapojeni.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  zapojeni.jpg
 Velikost:  147.66 kB
 Staženo:  114 krát


_________________
Čím víc se učím tak tým víc si uvědomuji že nic nevím
****Předem se omlouvám kdybych někoho obtěžoval s mýma otázkami****
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Strana 2 z 2
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)