Komunikace po RS232 na větší vzdálenosti

Zdravím všechny kutily.
Mám movilní zařízení, které komunikuje s PC po RS 232 rychlostí 9600 baudu. Pro převod zatím využívám MAX 232 bez nějakého oddělení (zatím stále vyvíjím). Ve skutečnosti bude zařízení vzdálené cca 20-30 m od PC (možná i víc, když bude fungovat komunikace) a kabel povede bůhví kolem čeho a napájení bude předpokládám taky z jiného zdroje (jiná fáze, mraky prodlužováků) než PC, i když zdroj je klasicky přes toroidní trafo + stabilizace. Bojím se při propojení různých napěťových úrovní na RS 232 a následným odpálením portu pc. Teď bych potřeboval od vás radu jakým způsobem to vyřešit, nebo se na to vyprdnout a doufat že to vydrží.
Napadají mě tři řešení, lae nevím do kterého radši jít.

  1. Udělat nějaké jednoduché galvanické oddělení rs232, ale z portu pc mám pouze zem, Rx a TX, takže bych měl trošku problém s napájením. Ostatní řídící signály jsou už zabraný k něčemu jinýmu.
  2. udělat převodník RS232/RS422, protože zařízení už má v sobě převodník RS 422/TTL z dřívějšího vývoje z kterého už sešlo. Je to pouze na SPI, ale to by klemička spravila.
  3. Nebo jít do bezdrátu a zařízení dovybavit modulem a k pc udělat převodník s modulem. Co jsem se zatím díval, tak jsem objevil například toto iqrf.org/weben/index.php?sekce=products&id=tr-52d&ot=transceivers&ot2=tr-52d ale nevím jestli by to fungovalo. Nemáte s tím někdo zkušenost?

RS232 není na 20m bez ohledu na to jestli je nebo není galvanicky oddělená. Použij 485/422 a pokud si nejsi jist na jakých potenciálech budeš ty dvě komunikující strany mít, udělěj to galvanicky oddělený.

Tak 485 a existuju io s galvanickym oddelenim