RFID casomira

Zdravim, rad by s zeptal jestli by mi nekdo umel poradit s RFID casomirou.
Rad bych sestavil (nechal si od nekoho setavit) jednoduchy RFID system na sportovni akce. Vode vzdorny, kovu vzdorny, cteni na siri trati v cili tj cca 8m, data na vystupu citelna pro Adobe AIR aplikaci.
Dulezita je hlavne nizka porizovaci cena, jelioz nereprezentuji zadnou firmu ani organizaci jsme jen parta nadsencu. Chtel bych verit tomu ze to v dnesni dobe uz je realne. Diky predem za kazdou hodnotnou informaci.

:arrow_right: administrator: přesunuto z "Ostatní"

no jako problem vidim tech 8 metrů, ne že by to nešlo, ale pak to nebude laciný. co má být cílem? každý závodník dostane rfid čip?

Zdravim Vas, ano kazdy by mel dostat pri registraci (vode a *kovu) odolny chip, ktery by se zapsal do systemu ( ID a jmeno zavodnika pripadne dalsi info ). Chip sam osobe muze nest jen ID *Kovu odolny myslim aby nedochazelo k potizim pri cteni kdyz bude treba umisten na kovovy ram. Jinak tech 8m neni podminkpou je to jen odhad se znacnou rezervou ve skutecnosti by stacily asi 4m ale musi to byt spolehlive. Jen si neumim moc predstavit jak se vyporadat se situaci kdyz se sejde vice chipu najednou a budou se nejak prekrivat v kolmici na ctecku (antenu). Bude je mozne precist vsechny a ve spravnem poradi?

To bude zasr nejake divne a zahadne zadanie, rifko mozes pouzit tak na detekciu prichodu do zamestnania… Ci prejdu branou alebo preplavaju potrubim je jedno len musis zaistit aby okolo citacky mohli prejst len po jednom, nizke frekvencie maly dossah 4-8cm, maly vplyv kovovych predmetov, vysoke frekvencie velky dosah 2-4m, vadi pritomnost kovu aj vody. Skor je rifko nahrada ciarovych kodov tak na to aj tak pozeraj. Vyhodou je ze sa daju doplnat a menit informacie pri cipe,datum vyroby tovaru…zeenimy a podovnbne hovadiny.

To bude zasr nejake divne a zahadne zadanie, rifko mozes pouzit tak na detekciu prichodu do zamestnania… Ci prejdu branou alebo preplavaju potrubim je jedno len musis zaistit aby okolo citacky mohli prejst len po jednom, nizke frekvencie malu dossah maly vplyv kovovych predmetov, vysoke frekvencie velky dossah, vadi pritomnost kovu aj vody. Skor je rifko nahrada ciarovych kodov tak na to aj tak pozeraj. Vyhodou je ze sa daju doplnat a menit informacie pri cipe,datum vyroby tovaru…zeenimy a podovnbne hovadiny.

tak hold budou muset mit karbonovy ram :laughing:

par zavodu s cipama sem uz odjel,bud se davaly na nohu (velikost skoro jako naramkovy hodinky) nebo v cisle pripevnenym na dresu na zadech (ty byli s antenou), velikost cca A5-A4,snimalo se to pri prujezdu cilem ,tam bylo cosi …3m nad zemi 2 prevesi , viz foto
ale netusim co to bylo zac,snimalo to i vice zavodniku na raz …

:arrow_right: administrator: přiloženy externí soubory

to: MiloPS3, po tom co napsal Atlan jsem se uplne lek ze mam teda spatne informace, ale jsi mne uklidnil. Ano musi existovat nejaky setup ktery na to bude vhodny protoze zavody s opodobnym zarizenim se jezdi uz leta. A dnes kdy je RFID mnohem dostupnejsi a rozsirilo se znacne jeho vyuziti to preci nemuze byt takovy problem. V USA to hned nekolik firem nabizi, ale samozrejme obycejny clovek si to proste nemuze dovolit. Ja nemam v planu se stim zivit, jen by to pomohlo pri treningu a amaterskych akcich.

To cteni v cily, uz jsem videl ruzna provedeni od anten v koberci (maraton) prez tyhle draty az po bocni anteny z obou stran. A co se tyka cipu rozhodne existuji vodotesne i jinak odolne. Napr. tady lprglobal.com/markets/us-korea-security-technology-products/high-temperature-rfid-tags/

myslim si ze anten a cipu uz je spousta jen nevim jak vybrat tu spravnou kombinaci a sprovoznit to za prijatelnou cenu. Neni tu nebo u nas v CR nekdo kdo se na to specializuje? ( z lidu teda )…

aHOJ, MOHL BYCH SE ZEPTAT, JAK JSTE USPELI, RESIME PODOBNY PROBLEM, MAME MALÝ ZAVOD JEN PRO KAMARADY A POTREBOVALI BY JSME TAKY MERIT PRESNEJI… MATE NEJAKÉ FUNKCNI RESENI… DIKY ZA ODPOVED BILEKA (ZAVINAC) CENTRUM.CZ