forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
problém s LCD typ ATM12864D
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory
 
Jan16
moderátor
moderátor


Založen: 10.3.2008
Příspěvky: 547

PříspěvekZaslal: 25 srpen 2008, 12:33    Předmět: Citovat

Asi takhle:
používám jen a POUZE kondenzátory 18pF Problémy jsem neměl, až na výjmky: xtal 18.432MHz vůůůůůbec nekmital, asi je vadný, nevim jak to přezkoušet, ale nejrači bych ho GMákům omlátil o hlavu, stál mě 10 korun! Smile
Pak byl problém s xtalem 29,xyznMHz ten se vždycky rozkmitá na polovině frekvence.... nevim proč , zase vadnej? (z GMe Wink )

jinak nikdy problém nebyl

A to že sonda oscíku ovlivňuje, neni nic novýho.. Pokud používáš šrot sondy který mají zabudovanou děličku (třeba 10x) tak vevnitř jsou i kondenzátory pro kompenzaci aby signál byl přesnější, pokud máš sondu bez děličky (nebo jako kdysi já s přepínačem 1x/10x tak je to bez problému)
Ale ono to asi bude typ od typu...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
bilales1
Účastník
Účastník


Založen: 25.6.2008
Příspěvky: 10
Bydliště: Studénka

PříspěvekZaslal: 11 říjen 2009, 18:03    Předmět: Citovat

Pan Stanislav Kubín mi dnes napsal, že mu můžeme poslat řídící desky s displeji, a že se nám na to podívá. Chce ale, aby mu to přišlo v jednom balíku a nenapsal vůbec nic o tom, co by za to chtěl (viz níže).

Dobrý den,
mám pro Vás návrh.
Pošlete mi plošné spoje, mikrokontroléry a displeje. Kouknu se na to. (Můžete oslovit i ostatní a přeposlat mi to od nich. Nechci, aby mi přišel od každého jeden balík!)
Na fórech těžko najdete lidi, kterým to chodí a zrovna brouzdají a hledají komu by pomohli.
Z vlastní zkušenosti vím, že hledat na fórech pomoc z oblasti HW není úplně totéž jako v případě počítačového SW.

S pozdravem
Stanislav Kubín
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
bilales1
Účastník
Účastník


Založen: 25.6.2008
Příspěvky: 10
Bydliště: Studénka

PříspěvekZaslal: 11 říjen 2009, 20:58    Předmět: Citovat

Po dotazu co by to asi stálo, mi od pana Kubína přišla tato odpověď.

Řekl bych to asi takto. Pokud používáte vše co je napsáno v návodu (nemáte
vlastní navržený pl. spoj apod.) tak to nebude stát nic - samotného mně
zajímá, kde všichni děláte chybu.
Pokud máte nějaké úpravy, tak nejsem schopen zajistit, že to bude fungovat,
ale mohu to zkusit.
Rozhodně nic neriskujete - když, tak bych se ozval, až se na to kouknu.
Jenom přibalte tolik korun, kolik Vás bude stát poštovné (až Vám to budu
posílat nazpět.)

S pozdravem
Stanislav Kubín
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
bilales1
Účastník
Účastník


Založen: 25.6.2008
Příspěvky: 10
Bydliště: Studénka

PříspěvekZaslal: 07 listopad 2009, 17:08    Předmět: Citovat

Dnes mi přišla odpověď od pana kubína.

Dobrý den,
Včera mi došel balíček od Vás.
Dnes jsem na tom dělal (do teď) a zjistil pár zajímavých věcí.
Aby se to "rozběhlo" musel jsem ošetřit některé vstupy a ani pak to
nechodilo 100%.
1. Změnil jsem program tak, aby modul "chodil" i bez ošetřených vstupů.
2. Změnil jsem časování řídicích signálů pro displej a doplnil prodlevu před
inicializací displeje.

To že mně to chodilo bez problému ve třech kouscích je asi tím, že jsou
všechny v zapojení, kde jsou vstupy ošetřeny a taky používám trochu jiný typ
zobrazovače (typové číslo stejné, ale mám na desce víc součástek) - něco
staršího.

Naprogramoval jsem Vám všechny mikrokontroléry a dal do desek.
Chodí všechny desky i všechny displeje - nyní naprosto bez problému.

Přibalil jsem Vám do balíčku DVD (je na něm jak starší, tak upravený program
zdroje v HEX i ASM). Prosím nikde nezveřejňovat ASM!
HEX kód můžete zveřejnit, pošlu ho do AR aby nahradili ten starší.

Balíček pošlu během příštího týdne.


S pozdravem
Stanislav Kubín
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Sender
Profesionál
Profesionál


Založen: 16.8.2014
Příspěvky: 56

PříspěvekZaslal: 03 únor 2015, 22:03    Předmět: Citovat

Zdravím,dostal se mi do ruky displej ATM12864DG
http://postimg.org/image/j4pgb6eqz/
a nedaří se mi jej rozchodit.Displej svítí ,ale nereaguje ani na povel zap/vyp displeje (podle datasheetu):
//RS RW DB7 DB6 DB5 DB4 DB3 DB2 DB1 DB0
//0 0 0 0 1 1 1 1 1 0/1 1= zap 0=vyp
Je třeba displej nějak inicializovat ?
Měl by někdo TIP,info,funkční kód (v Cčku) prostě uvítám jakoukoli pomoc.

Arrow administrator: přiloženy externí soubory



ATM12864_BG.png
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  ATM12864_BG.png
 Velikost:  2.96 MB
 Staženo:  118 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika s mikrokontroléry, procesory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Strana 2 z 2
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)