Programátor pro PIC16HV540

Zdravím, mám doma hromadu těchto nových mikroprocesorů, ale do světa PIC jsem zatím neměl možnost vkročit. Potřeboval bych vědět v čem to naprogramovat. Pokud možno něco levnějšího, nejsem milionář. Google mi moc neporadil. Jediné co jsem našel je toto: ebay.com/itm/Olimex-PIC…, ale nejsem si jistý, zdali by se to dalo použít. Případně kdyby někdo doporučil něco levnějšího/lepšího, byl bych velice rád. Díky.

Nejdřív si přečti tohle:
ww1.microchip.com/downloads/en/D … 40197b.pdf
Jestli i potom budeš chtít s tímto čipem pracovat…

To jsem poměrně dlouho zkoumal a je pravda, že po zkušenostech s Atmelem je to “lehce” rozdíl. Nicméně nechci od toho nějaké zázraky. Prostě říkal jsem si, že by byla škoda se alespoň nepokusit to zužitkovat, když tu toho mám možná i stovky.

On to Radius myslel trošku jinak: Ten čip je velmi zastaralý a to že toho máš možná stovky nebude náhoda, někdo se toho rád zbavil. Využít by se to dalo, ale ten čip je natolik odlišný od dnešních standardů, že pokud s jednočipy chceš začít, tak je téměř jistota, že zrovna tento ti to zhnusí. 512B flash, dvanáctibitové instrukční slovo, OTP pouzdro (jsou pouze jednou programovatelné), a hlavně 15V napájení (HV PICy v sobě mívaly pokud vím step-down converter).

Odlož to zatím na rok do šuplíku a kup si nějakou klasiku s flash pamětí jako třeba PIC16F628A, které nebudeš muset vyházet desítky hned při prvních pokusech (a k tomu běžný ICSP programátor, třeba Pickit2 se dnes dá sehnat již za velmi levno a je to spolehlivá plně funkční věc), a na tom se nauč co a jak… pokud tě to chytne, tak za čas už budeš vědět co s těma HVčkama… ale na začátek určitě ne.