PWM regulátor - frekvence 100Hz a rozsah 0-2,3A

Dobrý den,
potřeboval bych poradit s návrhem pwm regulátoru. Jde mi o regulátor, který bude pracovat s frekvencí 100Hz a bude mít rozsah 0-2,3A. Pokud bude použit uP, tak pro mě ideální atmega. Předem děkuji za informace a rady.

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "PWM regulátor"

A proč zrovna ATmega ? Na PWM regulátor i s řízením pomocí potenciometru bohatě postačí i nejlevnější ATtiny13… Musíš přidat ještě nějaké info. Třeba jak a čím to potřebuješ regulovat, jaký potřebuješ rozsah regulace, jemnost regulace apod. Pokud netrváš na regulaci 0%-100%, pak se dá zrealizovat třeba i pomocí 555-ky.

Děkuji za odpověď, ATtiny by mě pro začátek asi taky stačila. Regulace potenciometrem je asi nejsnazší, jde mi však nejdříve o pochopení návrhu takového regulátoru. Rozsah by měl být 0-2,3A, ale využití bude asi někde od 20 do 80%. Vím, že by to šlo i pomocí NE555, ale procesor budu v projektu potřebovat i pro jiné funkce.

Asi bys měl položit nějakou konkrétnější otázku. Co bys chtěl přiblížit. Obvodový návrh, princip PWM regulace, nástin provedení programu v MCU. Prostě konkrétněji specifikovat, co bys potřeboval vědět.

Je to sice pro PIC, ale je tam i zdroják pro případnou úpravu.
belza.cz/control/pwm.htm