AVR Studio - Nejnovější verze a link na stažení

a ake pouzivat studio teraz ?

Já jsem měl na starém PC AVR studio 4 na novém ještě nic právě proto se ptám taky proto protože jsem trochu s této tématiky vypadl nebo nevěnoval delší dobu díky

no odkial si mal to studio 4 ?
Prosimta neuraz sa ale to si nevies dat dve a dve dohromady ? AVR-ka vyraba Atmel.

Na svete je aj AVR studio 5 a aj 6, ale po nainstalovani som ich velmi rychlo odinstaloval a pouzivam nadalej AVR studio 4.19 na vsetkych mojich kompoch.

Ja uz Studio 4.19 pouzivam zrikadly, presel jsem na CodeBlock for Arduino + avrdude.
Studio 5 a 6 rozhodne nedoporucuji, i kdyz nekterym se to muze libit.

Pro xpertvis :to jsem potřeboval.

:arrow_right: administrator: příspěvek byl upraven
Předchozí příspěvky se necitují.

Jop, mne sa to lubi. Vsetko mi tam funguje. No musim dodat ze nerobim nijake projekty na profesionalnej urovni, len take hrajkanie…

Tak ak by si nahodou s AVRStudiom 5/6 pouzival progamator AVRDragon tiez priamo od Atmela , to nadsenie by Ta preslo tak po piatom napalovani programu :slight_smile:

Evidentne tak necinis, tak Ti prajem vela spokojnosti.

Dragona veru nevlastnim.
Ty mas este okrem problemu s dragonom aj nejake ine vyhrady k avrStudiu 5/6 ? Predpokladam ze si daleko skusenejsi programator a tak vies zasadne chyby odhalit skor. Predsa len ja nevyuzivam plnu funkcionalitu avrStudia, tak to neviem posudit…

Nie, dalej som sa uz ani nedostal. Nemalo to pre mna zmysel. Mozno tam uz nic neciha. Ja som vsak skoncil uz v prvom leveli. Nemam jednoducho trpezlivost pri kazdom preprogramovavani rozpajat a znovu nadpajat komunikaciu s programátorom. Trva to tak dlho, ze aj keby ten zvysok bol pozlateny, ja ho pouzivat nemienim. Preprogramovavam procesor v procese ladenia relativne casto.

JTAG principialne odmietam, lebo iba kvoli ladeniu programu odmietam obetovat z priestorovych dovodov tak vela pinov z procesora. A JTAG mi nikdy v minulosti nepriniesol ziadny pozitivny efekt z emulacneho krokovania. Dokonca ma emulovanie programu raz stalo tak tyzden casu, lebo pri krokovani cez JTAG program “robil” to co som od neho ocakaval, ale pocas normalneho behu sa jeho cinnost prejavovala inak. Odvtedy pouzivam na ladenie programu vyhradne testovaciu LED, ktorej frekvenciu blikania na krátku dobu zmenim pri dosiahnuti testovaneho stavu alebo sw ladim cez UART vycitavanim par desiatok az sto premennych, podla potreby. SPI je v tomto smere velmi prakticke, lebo MISO, MOSI a SCLK su plne vyuzitelne vo vlastnej aplikacii.

AVRDragony s AVRStudiom 4.19 funguju presne tak ako potrebujem a mam ich niekolko . Doma, v praci, atd. Vobec netvrdim, ze je to najlepsie na svete, to asi nie. Kazdy pouziva to, na co si zvykol a co pouziva. Rozhodne ten editor v AVRStudiu 4 na dnesne pomery dost malo komfortny. Napr. AVRStudio 5/6 alebo aj C::B (a samozrejme aj dalsie) maju editor omnoho vymakanejsi.

Code::Block som na preklad a programovanie rozchodil, uplne mi tam vsak chyba integracia simulacie i s moznostou programovo “vnucovat z vonku” signaly pocas simulacie. Cas od casu to potrebujem, napriklad pri cvicnom sw testovani trvania nejakeho kodu. AVRStudio4 to vie. A taketo testovenie je predsa len pohotovejsie, ako miesto toho vkladat do mcu dalsi kod, ktory pri kazdom prechode urcitym bodom odpamata stav citaca/casovaca. O synchronizacii s vonkajsim zdrojom testovacieho signalu ani nehovorim. Ako som uz uviedol, JTAG je pre mna neprijatelny.

Zdravím
Nechci zakládat nové vlákno takto dávám tady
Nainstaloval jsem si AVR Studio 4.19 a vždy to skončí takto viz příloha okno build výše uveden zdroják který jsem zkopíroval z webu neberte tak doslovně protože dál jsem ho tam abych předešel eventuálním mým chybám při psaní zdrojáku .Co je špatně? díky

Takto ako si to poslal je to neuplne. Posli aj ten zdrojak aby sa to dalo na skusku prelozit. Inak Ti poradit neviem.

Tady máš ten zdroják (první na stránce) jestli ti to pomůže díky
walda.starhill.org/elektronika-a … ripky.html

Prepáč, ale myslím si, že to nepomôže ani tak mne (ja sa s týmto čidlom viem bez problémov v mojom “OS” dohovoriť ) ale skôr Tebe :slight_smile:

No a po skopčení a preložení projektu neviem nikde nájsť súbor “myds.h”. Dokonca na tých stránkach som našiel otázku smerom k tomuto súboru bohužiaľ bez odpovede.

walda.starhill.org/vzkazovnik.html

otázka od “Jurgen SK”

Takže mne úplne korektne končí preklad na tom, že prekladač nevie nájsť “myds.h”
Tak ho pošli a potom sa Ti možno bude dať pomôcť. Dúfam, že sa zhodneme, že chýbajúci kus kódu nie je chyba prekladača. :slight_smile:

kus kodu

“Na počátku byla LED a jednočip”

mi na ATmega8

prelozit bez problemov siel, neskumal som funkcnost. Uved tiez procesr a dalsie parametre. Bez toho je to ibe take vestenie z mojej krystalovej guli.

Zdravím
Asi bude vadné to AVR studio 4 co jsem si stáhl díky

Pravdepodobnost takej udalosti je temer nulova.
AVRStudio si predsa nainstaloval, automaticky predpokladam, ze si nainstaloval aj toolchain s GCC. Samotne AVRSudio neobsahuje samo sebe prekladac GCC-cka. Po nainstalovani sa prekladac GCC stane integralnou sucastou pracovnehovprosredia, takze sa ti to bude javit ako jeden sw. V oboch pripadoch staci odkliknut instalacny EXE a nic extra netreba menit.

Pri praci sa nemusis starat ani o subor MAKE, en sa generuje automaticky na pozadi. Je to cele dobre spravene,prepojene a funguje to na prvy šup. Instaloval som to mnoho krat.

Opat Ta vyzyvam na zaslanie toho duboru “myds.h”. Ak ho ani nemas, nediv sa chybe prekladu.

Skus prelozit ten kod o LED a posli co ti vyslo. Nezabudni na spravne nastavenie procesora. A potom sa ozvi.

Jak dělám co dělám v četně odinstalovaní a znovu nainstalování Avr studia blikačku s LED všechno marné pořád to vyhazuje to samé .
Ještě mě napadlo jestli nebyla chyba že jsem při instalaci AVr studia dal jinou cestu pro mé projekty.V okně Debug platform mám vybráno AVR Simulator jinak mi nic už nenapadá díky

#include<avr/io.h> #include<util/delay.h> int main (void) { DDRB = xff; while (1) { PORTB = 0xff; _delay_ms(1000); PORTB = 0x00; _delay_ms(1000); } return 0; }

Do hája, čítaš Ty vôbec odpovede na Tvoje otázky? Ani výsledok prekladu neposles, nič. A potom babo raď. :slight_smile:

Znovu sa pýtam. Máš nainštalvoané aj WinAVR (alebo AVR Toolchain, co je pokracovanim WinAVR) ?!

webring.org/l/rd?ring=avr;id … e%2Enet%2F

atmel.com/tools/atmelavrtool … ndows.aspx

avrfreaks.net/index.php?name … le&sid=970

atmel.com/Images/avr8-gnu-to … readme.pdf

akú máš nainštalovanú verziu?

Neviem teraz z hlavy akú verziu používam k AVRstudio 4.19 ale najprv daj vedieť, či to vôbec máš nainštalované.

Chybějíci soubor vyhodí už překladač a ne až make. Osobně bych to viděl na nějaký renonc v konfiguraci toolchainu. V příloze je má konfigurace pro WinAVR. Pro použití toolchainu přímo od Atmelu stačí jenom zaškrtnout políčko “Use AVR Toolchain”. Máš použitou správnou verzi make ?
AVR_Toolchain.png

a co akoze ma byt to xff? To by neprelozil ani Kiel. Si z nás robíš kozy? :slight_smile:

Uz viem. Ty nás skúšaš :wink:

lebo keď je tam správny (domievam sa, ze si to asi tak myslel) zápis

 DDRB = 0xff;

tak všetko po preklade funguje.

P.S. A ešte niečo, skús komunikovať. Podľa možnosti úplne. Radi Ti pomôžeme
preklad.png