forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
STM32 a SD karta

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> ARM
 
hazardrok
Profesionál
Profesionál


Založen: 16.1.2012
Příspěvky: 132

PříspěvekZaslal: 05 květen 2014, 15:36    Předmět: STM32 a SD karta Citovat

Ahoj, mám dotaz...nezkouší někdo dělat něco s SD kartou na stmku? Stahnul jsem si filesystem z http://elm-chan.org/fsw/ff/00index_e.html a propojil ho přes SPI s SD kartou. Všechno mi funguje, ale nelíbí se mi jedna věc...když zapisuji na SD kartu sežere mi to cca 300ms, kdy MCU nedělá vůbec nic. Vzhledem k tomu, že procesor k tomu měří a reguluje napadlo mě použít DMA. Na netu jsem o tomhle nic moc nenašel tak nevim jestli to není úplná blbost. Dík
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 478

PříspěvekZaslal: 05 květen 2014, 16:42    Předmět: Citovat

Použij SDIO rozhraní, propoj to s DMA. Obsluhu dej do přerušení.
K lepšímu využití MCU pomuže i nějakej RTOS.

_________________
x51 , ARM , XILINX
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

 
hazardrok
Profesionál
Profesionál


Založen: 16.1.2012
Příspěvky: 132

PříspěvekZaslal: 07 květen 2014, 23:38    Předmět: Citovat

Nejsem zastánce RTOS, protože něvěřím, že to funguje spolehlivě, ale pokud to někdo používá smekám. SDIO rozhraní použít v tomto případě nelze, protože STM32F100RB toto rozhraní nemá. Každopádně se to pokouším znásilnit pres to SPI a doufám, že z toho vypadně něco užitečnýho...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Radius
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2013
Příspěvky: 478

PříspěvekZaslal: 08 květen 2014, 14:00    Předmět: Citovat

Já to taky nemám nikde použitý (tím myslím FREERTOS apod) ale vím že umí fungovat dobře. Každopádně bez RTOS musíš zajistit nějak jinak aby cpu dělal něco jinýho užitečnýho když třeba čeká na pomalou periférii. To je to je tvůj případ. Zapis 512 B dlouhýho sektoru přes spi plus čekání až bude karta znovu ready pro zápis. DMAčkem rozhodně zrychlíš ten přenos (ať už na spi nebo SDIO )a současně to pořešíš jen jedním interruptem na konci toho sektoru ale problém je že cpu bude hnít ve FS kódu dokud nebude ten požadavek hotov celej a to nepořešíš jinak než jeho modifikaci aby to byl kooperační multitásk (hromada stavových automatů) nebo RTOSEM.
_________________
x51 , ARM , XILINX
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> ARM Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)