Regulátor/řídící jednotka pro ruční svítilnu

Dobrý den,
chtěl bych si vyrobit vlastní svítilnu a nevím jaké věci přesně použít a proto se obracím na Vás.
Svítilna by měla být napájena baterií Li-Ion 18650, 3,6V, 3400mAh.
A zdroj světla by měl být Cree XM-L2 U2 (680 lumenů 100% výkon).
Chci se tedy zeptat zda nevíte jak vyrobit nebo kde nechat vyrobit regulátor/řídící jednotku?
Řídící jednotka by měla mít 4 výkony svícení + strobe (blikání).
Dále by měla mít digitální konstantní regulaci výkonu (aby svítilna svítila stále stejným výkonem při vybíjení baterie), ochranu proti opačnému vložení baterií (není nutnost) a ochranu proti příliš hlubokému vybití akumulátoru.

Celkové rozměry svítilny by měly být ve finální podobě:
14,7cm (délka) x 4,0cm (průměr hlavy) x 2,54cm (průměr těla).
Děkuji Vám za jakékoliv informace.
Omlouvám se za neodborné vysvětlení mého dotazu.

S pozdravem Maximilián Baierl

Náhled regulátoru/řídící jednotky.
1
2
3

:arrow_right: administrator: přesunuto z “Ostatní”

:arrow_right: administrator: příspěvek byl upraven

:arrow_right: administrator: přiloženy externí soubory
60_3a.JPG
60_3b.JPG
60_3c.JPG

Obrať se na Vědátora na fóru forum.fotonmag.cz Vyrábí pro potřeby členů tohoto fóra různé řídící obvody pro led a běžně upravuje módy, proudy apod dle uživatele. Více najdeš zde. Do těchto obvodů se pustil i Mike, ale ten zatím je má ve vývoji, i když lze očekávat, že budou co nevidět k dispozici. Takzvaně chráněné 18650 mají v sobě elektroniku, jenž aku chrání před přebitím nebo přílišným vybitím. Proto tuto funkci nemusí nutně obsahovat řídící obvod svítilny, nicméně je lepší, když tam i tak bude, jelikož pak není problém použít i nechráněné aku. Chráněné bývají o 1 - 3mm delší.

Vědátorovy obvody jsou tuším jen buck (snižující napětí), ale ty budeš potřebovat pro jeden aku 18650 buck+boost (snižující i zvyšující napětí dle potřeby). Ten vyvíjí Mike. Driver, co máš v příspěvku, tak je jen snižující a proto pro tebe nevhodný. Navíc obvody AMC 7135 umí max 300-380mA (dle podtypu), takže víc jak 4x 380 =1520mA z výše uvedeného driveru nedostaneš. Navíc i tento vcelku levný driver používá mcu. Je to nejjednodušší způsob, jak naučit obvod módy a ovládání tlačíttkem, jenž současně slouží k vypnutí. XML U2 bez větších potíží zvládá 2A a s rozumným chlazením i 3A.

P.S. Kapacitu 18650 3400mAh vyrábí jen Panasonic a nechá si je řádně zaplatit. Levné “3400mAh” aku z Číny mohou mít kapacitu jen 1800mAh. Standart je 2400mAh. Na výše uvedeném fóru najdeš v diskuích o 18650 optimální aku co se týče ceny, kapacity a kvality.

Děkuji za odpověď.
Už jsem v kontaktu s Mikem a vypadá to slibně.

Akumulátory budou rozhodně od Panassonic nebo Fenix.