forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
AVR EvB 5.1 jako programátor ?

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory
 
wieszak
Nováček
Nováček


Založen: 30.7.2013
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 26 březen 2014, 17:32    Předmět: AVR EvB 5.1 jako programátor ? Citovat

Zdravím. Omlouvám se, jestli tady už někde taková otázka je, ale nejspíš jsem jí přehlídnul. Chtěl jsem se zeptat, zda je možné přes kit AVR EvB 5.1 programovat i jiné čipy z rodiny AVR (hlavně ty, které se nevlezou do patice tohoto kitu)? Musím mít k tomu nějaký další externí programátor, nebo stačí pouze nějak propojit ISP konektor k jinému AVR MCU třeba v nepájivém poli? Předem díky za odpovědi Wink

Arrow administrator: přesunuto z "AVR"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
DragonSoul
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 503
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 26 březen 2014, 17:37    Předmět: Citovat

Ahoj.
Pokud je to tohlehttp://shop.onpa.cz/?kit-evb-5.1,27 tak tam neni zadna patice, do ktere by si dal uprocesor.
Pokud myslis, ze vyndas atmega a das tam neco jineho, tak to moc fungovat nebude, protoze ten kit pravdfepodobne obsahuje bootloader, ktery umoznuje programovat tento procesor pres program kit-u.
S vetsim usilim by slo z tohoto kitu udelat programator, ktery dokaze naprogramovat ostatni procesory, ale je to zbytecne....

_________________
Hodne se ucim (delam hodne chyb).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
wieszak
Nováček
Nováček


Založen: 30.7.2013
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 26 březen 2014, 17:55    Předmět: Citovat

Ano přesně tenhle mám s ATMegou 644P. Jenže bych zrovna potřeboval naprogramovat jiné procesory s menším počtem nožiček. Tenhle procesor by pro moje projekty byl až zbytečně výkonný. Takže pro programování jiných MCU asi budu potřebovat tento programátor že? http://www.gme.cz/programator-avrprog-usb-v3-p752-447
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
xpertvis
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.12.2010
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: 26 březen 2014, 18:08    Předmět: Citovat

ano, budes potrebovat ten z GME, alebo nieco lacnejsie, podobne z ebay.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
DragonSoul
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 503
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 26 březen 2014, 20:53    Předmět: Citovat

Ja si myslim, ze kdyz strci napr ATmega8 do toho kitu tak to nemuzes naprogramovat i kdyz budes mit druhy. Co potrebujes je nepajive pole a programator, protoze ten kit je stavenej jenom na ten procesor co tam je.
Jinak te nechapu.

_________________
Hodne se ucim (delam hodne chyb).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
xpertvis
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.12.2010
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: 26 březen 2014, 21:28    Předmět: Citovat

Ja som to pochopil tak, ze ma ten kit, ale potrebuje naprogramovat iny procesor.
Aj keby tam chce pichnut atmegu16 alebo atmegu32, ktore do toho kitu pasuju, tak ich nenaprogramuje, preto ze by museli mat napaleny bootloader.
Potrebuje ISP programator, ale tento kit ho neobsahuje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
wieszak
Nováček
Nováček


Založen: 30.7.2013
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: 26 březen 2014, 22:09    Předmět: Citovat

Mě šlo jenom o to, jestli pro programování jiných procesoru než ATMega644P potřebuji programátor, nebo jestli by to šlo i přes ten ISP konektor z toho kitu. Ale odpověď už mám Smile Budu si muset ještě dokoupit programátor třeba z toho GME. Každopádně díky za pomoc
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
marosh555
Profesionál
Profesionál


Založen: 23.3.2012
Příspěvky: 129

PříspěvekZaslal: 27 březen 2014, 21:06    Předmět: Citovat

Ja mam EVB 4.3 a s nim dokazem naprogramovat aj ine MCU, su na to vyvedene zvlast programovacie piny ktore pripojis k cistemu MCU na kontaktnom poli, alebo priamo v zapojeni ak je to mozne, a cez AVR Dude to napalis. Skus si pozriet manual, v mojom je na to samostatna kapitola s popisom ako na to
PS: pozeram obrazok a je to to iste co 4.3 a su to konkretne tie 4 piny pod MCU, su tam tusim nazvy ako RI, TI ci tak nejako a su to v podstate signaly MOSI, MISO, SCK a RESET. Prikladam moj manual a skus to podla toho, pripadne pozri origo k tvojmu



EvB4.3 v4 manual.pdf
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  EvB4.3 v4 manual.pdf
 Velikost:  2.34 MB
 Staženo:  311 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
kutil11
Účastník
Účastník


Založen: 22.5.2013
Příspěvky: 13

PříspěvekZaslal: 07 duben 2014, 0:00    Předmět: Citovat

já to programuji přes USBasp http://blackstufflabs.com/wp-content/uploads/2013/10/usbaspver2.jpg a AVRDUDE

jinak to lze (máš-li tam nahraný bootloader) přes USB a AND-load program

Arrow administrator: příspěvek byl upraven

Arrow administrator: přiloženy externí soubory



usbaspver2.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  usbaspver2.jpg
 Velikost:  78.51 kB
 Staženo:  274 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)