forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
SK-TF04: RF modul nefunguje po nahrazení tlačítká relátkem

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika bez mikrokontrolérů, procesorů
 
B0sc0
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.1.2011
Příspěvky: 213
Bydliště: Absurdistán nebo Banánová republika

PříspěvekZaslal: 18 leden 2014, 11:24    Předmět: SK-TF04: RF modul nefunguje po nahrazení tlačítká relátkem Citovat

Zdravím, opět jsem tu já a můj problém Smile
Koupil jsem tento modul bezdrátového ovládání

Na vysílači jsem oddělal jedno tlačítko a nahradil ho kontaktem rele. Všechno chvilku fungovalo a pak najednou začal vysílač vysílat ihned po zapnutí napájení nereágujíc na to, zda je relé sepnuté či nesepnuté. Nemáte někdo s tímto typem bezdrátových modulů zkušenosti?

Další moje otázka je jestli neznáte jiné moduly, stačí mi přenášet pouze jeden kanál (H, L) a nic vhodného jsem zatím nenašel. Nepotřebuji nějákou komunikaci.

Děkuju

Arrow administrator: přejmenováno z "Problém s RF bezdrátovým modulem"

Arrow administrator: příspěvek byl upraven
Odstraněn nefunkční odkaz.

_________________
MPLAB + HI-TECH + PICKIT2
Zatím jenom amatér Smile a asi i navždy :-/
SMT technolog+vše okolo LED modulů
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
xpertvis
Profesionál
Profesionál


Založen: 3.12.2010
Příspěvky: 221

PříspěvekZaslal: 18 leden 2014, 14:50    Předmět: Citovat

nejde nacitat link toho obrazku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
B0sc0
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.1.2011
Příspěvky: 213
Bydliště: Absurdistán nebo Banánová republika

PříspěvekZaslal: 18 leden 2014, 15:04    Předmět: Citovat

Díky, nějákej problém. Hodím to do přílohy.


moduly.JPG
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  moduly.JPG
 Velikost:  71.98 kB
 Staženo:  262 krát


_________________
MPLAB + HI-TECH + PICKIT2
Zatím jenom amatér Smile a asi i navždy :-/
SMT technolog+vše okolo LED modulů
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Mikop
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2009
Příspěvky: 260

PříspěvekZaslal: 18 leden 2014, 15:37    Předmět: Citovat

Na těch vývodech pro tlačítka bývají veké pullup odpory přímo v řídícím IO. Není ten vstup zarušený dlouhými vývody k relé? Zkus paralelně ke kontaktu dát kondenzátor 10nF. Možná se "propálil" ten vstup při spínání, pájení,... Nejen vstupy bývají CMOS a vzhledem k ceně IO třeba ani nemají základní ochranu. Napájíš to z té baterie nebo z jiného zdroje?

PS. ten IO je nějaký Holtek?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
B0sc0
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.1.2011
Příspěvky: 213
Bydliště: Absurdistán nebo Banánová republika

PříspěvekZaslal: 18 leden 2014, 16:23    Předmět: Citovat

Vyřešený to mám viz příloha. Takže jestli jde o dlouhé přívody, tak je to jasné Very Happy Napájím to z akumulátoru, nebo ze stabilizovanýho zdroje. Ten integrovaný obvod na vysílači je SC2271-M4


20140118_151521.jpg
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  20140118_151521.jpg
 Velikost:  398.69 kB
 Staženo:  233 krát


_________________
MPLAB + HI-TECH + PICKIT2
Zatím jenom amatér Smile a asi i navždy :-/
SMT technolog+vše okolo LED modulů
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1449

PříspěvekZaslal: 19 leden 2014, 2:06    Předmět: Citovat

Nevidim antiparalelne pripojenu diodu k cievke rele. Parazitna kapacita vodicov sa moze prejavit tak, ze hned po zapnuti, kym ju stacia pull-upy nabit, bude vysielac vysielat. Ale to cele moze trvat tak rádovo v jednotkách us.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mikop
Profesionál
Profesionál


Založen: 22.2.2009
Příspěvky: 260

PříspěvekZaslal: 19 leden 2014, 13:56    Předmět: Citovat

A chodí Ti to, když odpojíš vodiče od desky s relé a spojíš a rozpojíš je ručně? A tu antiparalelní diodu u relé máš vespodu nebo nemáš vůbec, jak psal Martin. Protože jinak ta cívka "vyrábí" neskutečné pulzy, které se mohou šířit na všechny směry, např. po GND ..... Někdy, při špatném návrhu stabilizace, můžou ty špičky "prolézt" i do kladné větve napájení. O tom spínacím tranzistoru ani nemluvě. Tomu se pak zdá o čertech..... Zkus místo toho relé optočlen.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
B0sc0
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.1.2011
Příspěvky: 213
Bydliště: Absurdistán nebo Banánová republika

PříspěvekZaslal: 19 leden 2014, 14:05    Předmět: Citovat

Právě že už to nechodí, musel jsem dal nový vysílač. No co myslíte, je tam ta dioda? Jistě že jsem na ni zapoměl Smile Místo relé jsem dal tranzistor přímo na kontakty toho tlačátka a zatím to jede. Ale chci udělat, aby to seplo třeba jenom na půl sekundy, aby ten vysílač nejel furt.
_________________
MPLAB + HI-TECH + PICKIT2
Zatím jenom amatér Smile a asi i navždy :-/
SMT technolog+vše okolo LED modulů
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Martin
ATmega pouzivatel
ATmega pouzivatel


Založen: 5.1.2008
Příspěvky: 1449

PříspěvekZaslal: 19 leden 2014, 14:42    Předmět: Citovat

Nepritomnost antiparalelnej diody Ti mohla vsetku elektroniku v okoli bez problemov zabit. Ked nie na prvy krat, tak aj na dvadsiaty. Na vytvorenie 0.5s pulzu je pre tuto konfiguraciu vhodny napriklad ATtiny09.
Ina tiez odporucam pouzit spravne polarizovany optoclen. Riadenie a vysiedlanie tak mozu ist podla potreby aj z nezavislych zdrojov. Pokial vsak pouzivas spolocne napajanie a si si isty, ze tlacitko spina o GND, potom je verzia s tranzistorom velmi dobra a netreba nic viac okolo spinania spekulovat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
B0sc0
Profesionál
Profesionál


Založen: 28.1.2011
Příspěvky: 213
Bydliště: Absurdistán nebo Banánová republika

PříspěvekZaslal: 19 leden 2014, 16:40    Předmět: Citovat

Hodím tam PIC a bude, alespoň to nepojede nonstop. Spíná to na 12V.
_________________
MPLAB + HI-TECH + PICKIT2
Zatím jenom amatér Smile a asi i navždy :-/
SMT technolog+vše okolo LED modulů
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Elektronika bez mikrokontrolérů, procesorů Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)