forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Chyba při programování: Programming failed at program memory

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory
 
Pert
Účastník
Účastník


Založen: 28.1.2011
Příspěvky: 15
Bydliště: Vysočina

PříspěvekZaslal: 20 listopad 2013, 19:03    Předmět: Chyba při programování: Programming failed at program memory Citovat

Chtěl bych se dotázat na jednu věc, kde může být chyba. Programoval jsem 38ks PIC 16F628A zakoupené v TME programátorem PICKIT2, z toho mi 14 ks hodilo tuto hlášku a nenaprogramovalo, ostatní byly O.K. Těch 14 ks jsem bez problému naprogramoval na BRENNER8 a také na JDM s WINPICEM800.
Díky za Vaše odpovědi

Arrow administrator: přejmenováno z "Chyba při programování"



programování.pdf
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  programování.pdf
 Velikost:  319.16 kB
 Staženo:  226 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mahoney
Anonymní





PříspěvekZaslal: 22 listopad 2013, 7:53    Předmět: Citovat

Neznamená to celkem nic (nebo možná nemáš provedenou kalibraci napětí). Pokud zkalibrováno máš - někomu na to pomůže stáhnout napětí na 4,5V, někomu pomůže mikrořadič nejdřív smazat (i když je prázdný), napájet externě... PK2 je dobrý programátor (podle mého názoru rozhodně lepší jak PK3), ale je to tak trošku "co kus to originál", je třeba na to brát ohled a trochu mu vyjít vstříc (onou kalibrací, dodržením všech parametrů ICSP rozhraní při návrhu desky, pokud možno externím napájením při programování, apod)
Návrat nahoru
 

 
Pert
Účastník
Účastník


Založen: 28.1.2011
Příspěvky: 15
Bydliště: Vysočina

PříspěvekZaslal: 22 listopad 2013, 19:25    Předmět: Citovat

Zkalibrováno mám, do teď jsem na něm vše naprogramoval bez problému.
Příště zkusím to externí napájení.
Díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Mahoney
Anonymní





PříspěvekZaslal: 23 listopad 2013, 0:11    Předmět: Citovat

No, pak je ještě jedna možnost - tu ale nelze nijak rozumně ověřit - že ty čipy jsou nějaké míň povedené. Už to tu někdo řešil s 16F676 (taky měl čipy z TME), když trochu pohledáš tak to vlákno najdeš. Ale jak říkám, tohle asi není jak kloudně otestovat, nerad bych tu někoho poškozoval, když nevím. Může to být klidně jinak.
Návrat nahoru
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)