Chyba při programování: Programming failed at program memory

Chtěl bych se dotázat na jednu věc, kde může být chyba. Programoval jsem 38ks PIC 16F628A zakoupené v TME programátorem PICKIT2, z toho mi 14 ks hodilo tuto hlášku a nenaprogramovalo, ostatní byly O.K. Těch 14 ks jsem bez problému naprogramoval na BRENNER8 a také na JDM s WINPICEM800.
Díky za Vaše odpovědi

:arrow_right: administrator: přejmenováno z “Chyba při programování”
programování.pdf (319 KB)

Neznamená to celkem nic (nebo možná nemáš provedenou kalibraci napětí). Pokud zkalibrováno máš - někomu na to pomůže stáhnout napětí na 4,5V, někomu pomůže mikrořadič nejdřív smazat (i když je prázdný), napájet externě… PK2 je dobrý programátor (podle mého názoru rozhodně lepší jak PK3), ale je to tak trošku “co kus to originál”, je třeba na to brát ohled a trochu mu vyjít vstříc (onou kalibrací, dodržením všech parametrů ICSP rozhraní při návrhu desky, pokud možno externím napájením při programování, apod)

Zkalibrováno mám, do teď jsem na něm vše naprogramoval bez problému.
Příště zkusím to externí napájení.
Díky

No, pak je ještě jedna možnost - tu ale nelze nijak rozumně ověřit - že ty čipy jsou nějaké míň povedené. Už to tu někdo řešil s 16F676 (taky měl čipy z TME), když trochu pohledáš tak to vlákno najdeš. Ale jak říkám, tohle asi není jak kloudně otestovat, nerad bych tu někoho poškozoval, když nevím. Může to být klidně jinak.