Master/Slave komunikace RS485

  1. UART ide do frekvencie do ktorej to HW dovoli. Su mcu s UARTOM do 11Mbps. Principialne nic nepbrani tomu, aby UART bezal cez 1Gbps.
    Uz aj na staruckej ATmege168 bezi UART pri 16MHz do 2Mbps, tak akych 115200bps. :slight_smile:

Uz len taka RS485 musi bezat do 100m cez 1Mbps, ale urcite pobezi aj viac, to zavisi od budiacich cipov. A tie su dnes dost schopne aj za nizku cenu.

  1. 16kB RAM z kazdeho Cortex M0 je naprosta capina. Nakoniec zistis, ze Ti staci prenasat realne 100-500B. Uz len to, kto by to mnozstvo hlusiny potom z tej RAMky sledoval. Vzdy si stahuj to, co naozaj potrebujes.

Ak Ta napriklad zaujima diagnostika, je nezmysel ju prenasat aj ked ju nepotrebujes. Robi sa to tak, ze niekde do Mastra si kopirujes okno, napriklad o velkosti 64-200B a nejakou premennou si prepinas, ktora ze to napr. 128B cast Ta aktualne zaujima. 16kB sa neda ani rozumne umiestnit na monitore PC, aby si si ju prezeral.
Archivy sa stahuju presne vo forme adresovatelneho okna. Teraz ma zujima tato cast Flash a neskor ina cast Flash.

  1. No a ten zaver, aby sa prenasalo len to co sa zmenilo a este k tomu systemom multimaster, kludne to skus. Liecebna terapia tvorena kombinaciou zlozitostou osetrenia multimastra so stavovym automatom vyhodnocujucim iba zmeny v celom 16kB priestore (automat si bude vyzadovat dalsi 16kB priestor v kazdom “Slave” pre kopiu aby mal ako zistit kde nastala zmena, lebo ak ma kazda rutina zaroven nastavovat nejaky prizn®ak, ze sa RAM modifikovala, bude sa primerane zbytocne zatazovat cely system) bude tak do mesiaca ucinna. Bude to zbytocne zlozite a zo zaciatku teda aj plne chyb a hlavne uplne zbytocne o com Ta presvedci nasledovna prax.