Ako vymazať 16F628? Nastavené CP v HEX a MCU nejde vymazať

Kup si Presto od Asixu a máš po problémech. Je to na USB. Cena cca 2000,- Kč. Já začínal s JDM programátorem. Dokonce mi fungoval a mám ho dodnes. Jenže už nemám starou desku PC. Dnešní seriové porty mají jen 5V výstup, místo 12V, a tak ten JDM programátor už nefunguje. Paralelním portům odzvonilo, sériovým vesměs také a tak zbyl jen USB. Skoro všechny procesory lze programovat sériově a ten výše uvedený umí docela dost. Ačkoliv nepoužívám Atmely, všechny zařízení, které jsem potřeboval, jsem s tím naprogramoval bez problémů.
Jinak paralelní programování jsem si kdysi užil u atmelu, konkrétně 89C2051. I když nedávno jsem si zmršil Atmegu 8. Ale Google je mocný a vytlačil návod na paralelní propojení dvou Atmeg 8 a nastavení oscilátoru na pojistek na default, tj. zpět na sériové programování a vnitřní oscilátor.
Ale u PICů řady 16F, jak se píše výše, jsem o paralelním programování také neslyšel. Avšak o paralelním programátoru ano, ale když to dnes není kam připojit! Před pár lety jsem zvažoval i něco od Elnecu, ale ty ceny mě srazily do kolen.

PS. Programuješ s PICKIT2 Clone zapojený nebo nezapojený procesor?
Matně si vybavuji, že jsem kdysi při zapojeném procesoru a ICSP programování taky pohořel, protože jsem MCLR používal jako výstup a programátor potom nedostal procesor do režimu programování.