Překlad anglické literatury Microchip

Zdravím

Máš pravdu v tom, že u sériové výroby se kouká na každý cent. Za tím účelem se také proto vyrábí taková škála mikrokontrolérů, aby se napasoval kus, který má to správné vnitřní vybavení za co nejnižší cenu. V tom dle mého názoru spočívá filozofie implementace všech jednočipů. Schválně jsem se kvůli tomu prohrábnul několika stránkami výrobců a prodejců a nejmenší 32 se dají pořídit kusově už pod 100CZK, ale při odběru přes 25 ks to klesá pod 80CZK. Takže kusové počty slušně pohnou s cenou dolů. Přímo od Microchipu nejlevnější kusovka za 1,51 USD!!!

Druhá cesta spočívá v tom, že je nutné přijít do návrhu zařízení s něčím novým, pokud si člověk řekne, že tam chce vrazit takovýhle šváb. Kupující má rád, když si přečte v návodu, že je přístroj řízen nejmodernější a vysoce výkonnou technologií. Někdo chce, aby to bylo jako barevná hudba, někdo by rád, aby si s ním mašinka povídala, …

Ale to už se dotýkám otázek marketingu a speciálně reklamy. Prodává hlavně kabát. Když to zaliji do plastu, nebo to svařím natvrdo, tak je každému jedno co je pod tím.

Dělal jsem pro různé firmy, od vývoje do prototypové fáze a v podstatě jsem i zaváděl i hromadnou výrobu, takže vím, o čem mluvím. Možná Tě pobavím, ale dělal jsem pro jednu firmičku v Londýně vývoj a prototypy pro žehličku. Taková malá bokovka. Ukecaná žehlička na prádlo. Hospodyňka zapojila do zásuvky. mašinka jí pozdravila, popřála dobrý den podle nastaveného RTCC a podle jména, které jí nastavil prodavač. Varování o nedostatku vody, přehřátí žehlicí desky, nastavení rozsahu teploty a na co jsou vhodné a podobné věci nechyběly. Měl jsem odezvu, že to docela dobře prodávají a mají pěkné ohlasy. Stroj je sice o něco dražší, ale hospodyňky prý teď mají radost ze žehlení, protože si prý nepřipadají samy a nenudí je to tolik Tak jsem jim navrhl, že jim do toho přidáme ještě rádio nebo MP3 :smiley: .

Ale je jednoznačné, že když se vše podtrhne a sečte, tak každého manažera zajímá hlavně to, co je dole pod tou tlustou čarou s fotkou vlastní kapsy.

Nějaký matematický aparát je určitě potřebný, bez toho se neobejdeš. Já jsem se vždy snažil, aby toho v publikacích nebylo moc. Mám tu teď na stole zpracování signálů cestou dsPIC a přemýšlím nad knihovnami, jak to lidem usnadnit. Legrace to ale není.