Překlad anglické literatury Microchip

to Billy Bob Bean: Ahoj. Svého času jsme již hovořili o Tvé práci, takže vím, co děláš. Samozřejmě Tě do PIC32 nemohu nutit, ale vývoj jde dál, rychlosti procesorů a jejich celkový výkon velmi roste. Nakonec proč stále jezdit ve stodvacítce, když je možnost vyzkoušet DB9 od Aston Martin. Obojí člověka doveze, ale je to o pocitech (i když chudák Aston na D1 :frowning: ). Spíše jde o to, že mám v ruce konečně supervýkonný kontrolér, kde nejsem tak dalece omezen malou pamětí a rychlostí. Jistě můžeš namítnout, a také jsi to udělal, že Ti na vše stačí současné prostředky. To je pravda, neboť i v životě je to stejné - prostě zaběhnuté koleje. Nicméně, kdyby nebyl daný pokrok, tak žijeme v jeskyni, mlátíme palicí mamuty a manželky :smiley: . Taky bychom si zřejmě tenkrát říkali, naco je nám PIC32MX? :laughing:

Doufám, že jsem se Tě nějak nedotkl. Absolutně nezatracuji dsPICy, protože jsou ve svém aplikačním oboru jednička. Věřím však, že si jednou každý svou cestičku najde a nás amatéry žene hlavně zvědavost a touha zkusit něco nového. A o tom to je.

Jinak k tvému dotazu: Probrala se možnost hromadného ukládání dat na SD/MMC karty, včetně praktického projektu. To znamená od systému správy dat, čtení a zápisu. Zároveň se v další kapitole řešil přenos dat mezi PC a mass storage. To znamená, ukládání dat dle daných algoritmů a zavedených datových struktur tak, aby bylo možné sdílet soubory mezi PC a SD, bez vzájemného negativního ovlivnění. USB se zde zatím neprobírá. Vím však od autora, že připravuje novou věc, kde se zaměřuje právě na USB. Přeci jen je to dnešní standard.

No a co dál? Popravdě nevím. Chtěl jsem řešit něco kolem dsPIC, ale nenašel jsem moc vhodného. Navíc jsem v práci skočil do nové funkce. Takže jestli najdu něco, co bude stát za námahu, tak uvidím.