PIC16F84A a 16bit číslo - 16 bit inkrementace a dekrementace

Dobrý, tak než začneš dělat nějaký desky, tak do něj zaraž tu 16F84 a ozkoušej si to všechno na něm (mimochodem, když jsem začínal s PIC, tak jsem neměl ani to pole, svoji první 16F84 jsem cpal do Alfy 2, měl jsem v ní na místě čítače 7493 patici… 4 horní nožičky “vedly” do vzduchu :smiley: )

Jakej displej k tomu chceš dát? Jde o to, že každej má nějaký výhody a nevýhody, a nevíme, co přesně máš k dispozici a ani pořádně to, jestli jenom děláš pokusy nebo jestli a kam chceš finální produkt nakonec dávat… (?) Znakový displeje umějí na začátku občas trošku potrápit (kontrast, čekačky, čtyřbitový zapojení taky není pro začátek úplně nejlehčí…), ale zase jak už ho jednou rozjedeš, tak už s ním tolik práce není, a umožní ti zobrazit toho víc (ovšem zase třeba nesmí moc na sluníčko, moc nesvítí atd). LEDkový displeje jsou lepší v tom, že líp svítí, a že vidíš hned jak to funguje či nefunguje, ovšem znamená to taky to (kromě spotřeby), že ho musíš řídit multiplexně, což je občas taky legrace (nějaký ty tabulky, přerušení, časovače…), trochu víc vývodů na propojování, a krom toho by se ti v daném zapojení už nedostávalo I/O vývodů toho PICu.

Ale to už jistě všechno víš, tak ať tu zbytečně neplácáme, tak nám řekni, jakej přesně displej teda dáme (a máme)…? A taky jeslti znáš třeba takovej obvod 74LS(HC)595, 74164, a jak funguje…?