forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Nefunguje ISP u ATmega64 a kitu EvB 4.3 (AND-Load, Avrdude)

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory
 
Duyvis_
Anonymní





PříspěvekZaslal: 12 březen 2011, 18:45    Předmět: Nefunguje ISP u ATmega64 a kitu EvB 4.3 (AND-Load, Avrdude) Citovat

Ahoj chtěl jsem se zeptat, vyrobil jsem si DPS s ATmega64. Nefunguje mi ISP. Koupil jsem si programator EvB 4.3 http://www.gme.cz/cz/vyvojovy-kit-evb-4-3-atmega644-p752-445.html. Ostatní atmegy (16,32..) jdou přes ISP podle zapojení http://www.and-tech.pl/forum/download.php?id=40&sid=ceab14f48dc2cba88ce9fff6f33f2e4c.
Nahrávám je přes program AND-Load a bootloader přes Avrdude (v Command line Option mám -P ft0-B 19200)

Arrow administrator: přesunuto z "AVR"

Arrow administrator: přejmenováno z "Atmega 64 přes ISP"

Arrow administrator: přiloženy externí soubory



Podł±czenie.JPG
 Komentář:
AVRDUDE ISP

Stáhnout
 Soubor:  Podł±czenie.JPG
 Velikost:  147.51 kB
 Staženo:  729 krát


atmega64.png
 Komentář:
schéma atmegy64

Stáhnout
 Soubor:  atmega64.png
 Velikost:  218 kB
 Staženo:  699 krát

Návrat nahoru
 

 
piityy
Profesionál
Profesionál


Založen: 1.4.2008
Příspěvky: 2138

PříspěvekZaslal: 12 březen 2011, 19:40    Předmět: Citovat

Máš správně zapojeno ISP? Mega64 totiž používá PE0:1 a PB1 (nikoli SPI na portu B).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Duyvis
Nováček
Nováček


Založen: 12.3.2011
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: 12 březen 2011, 20:14    Předmět: Citovat

ISP bych měl mít dobře. Mám to zapojené podobně jako bylo tady už ukázáno http://forum.mcontrollers.com/download.php?id=832. S pinem PEN se nic nedelá?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
piityy
Profesionál
Profesionál


Založen: 1.4.2008
Příspěvky: 2138

PříspěvekZaslal: 12 březen 2011, 20:57    Předmět: Citovat

Má interní pull-up, takže není třeba s ním dělat nic. Můžeš ho pro jistotu připojit na Vcc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Duyvis
Nováček
Nováček


Založen: 12.3.2011
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: 12 březen 2011, 21:06    Předmět: Citovat

Ale pořád mi to nefunguje ...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Jura
Anonymní





PříspěvekZaslal: 16 únor 2013, 14:49    Předmět: To je jasné ! Citovat

Se divíš když zapojuješ RX do RX a TX do TX udělej to do kříže a máš to..

Arrow administrator: příspěvek byl upraven
Předchozí příspěvky se necitují.
Návrat nahoru
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Programátory Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
 
Strana 1 z 1
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)