Zkušenosti s SEGGER J-Link EDU debugger pro ARM (JTAG a USB)

Chtěl bych se zeptat zda má někdo s těmito debugery zkušenosti. Chci si postavit jednoduchý přípravek s jedním ARMem a programovat/debugovat tímto debugerem vybral sem si tenhle relativně levný a nejspíš i jednoduchý model cz.farnell.com/segger/j-link-edu … dp/2061343 , ale vůbec netuším v čem jsou rozdíly. Dokázal by mi někdo o tom napsat víc? Díky moc.

:arrow_right: administrator: přesunuto z "ARM"

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "J-LINK SEGGER"

Informace o J-Link EDU najdete zde segger.com/j-link-edu.html. Jediné omezení je, že nesmí být použit pro komerční účely.

Koupil jsem si pro pokusy a první krůčky s ARM vývojovou destičku Nano M0 od čínských soudruhů (kupoval jsem přes Aukro), cena byla v Čechách 450,- Kč (nepochybuji o tom, že objednané z číny by to vyšlo ještě levněji). Na destičce je na jedné půlce pokusný LPC1114, na druhé půlce je STM32 - právě onen Segger J-link EDU, na CD je jako programovací software dodán dokonce přímo originál od Seggeru. Funguje to výborně (a destička se navíc dá v případě potřeby v půlce rozlomit).

No já dělám s tímhle kitem cz.farnell.com/energy-micro/efm3 … dp/1790957 který má v sobě segger implementovaný v FPGA, ale pro moje potřeby potřebuju fyzické zařízení (kvůli školním potřebám pro studenty). Chci vyrobit jednoduchý přípravek na experimenty a snadnou obsluhou a dělat něco přes další desku s mikročipem mi přijde zbytečně zesložiťující když to má být pro studenty.

zdravím, tak debugger mi přišel, ale nedaří se mi jej spárovat s kitem. jakési základní spojení proběhne ale nemůžu nijak dál komunikovat. hlavně mě zaráží že část aplikací jede přes připojení skrz SerialNumber a část skrz USB. A co mě nejvíc štve Kel jej vůbec nevidí jako zařízení ikdyž mám všechny ovladače. Nenapadá někoho něco?