U/I meter cez interný AD

Ako pomocny mcu sa da pouzit aj ATtiny85. I2C galvanicky oddeluj najjednoduchsie s ADUM1xxx.

Ak sa ma prenasat iba hodnota I a U a na druhu stranu iba zelaha hodnota U, potom to mozes hravo zvladnut cez PWM (ak by UART robil mentalnomoralne problemy).

priklad: pulz 1s, aktivna uroven od 0,1s do 0,5s je hodnota prudu, od 0,6 do 0,9s je hodnota napatia. Tieto dve casove hodnoty sa mozu po sebe striedat. Presnost (alebo skor nepresnos) odcitania casovej hodnoty pomocou citaca/casovaca na hlavnom mcu daleko presahuje samotne rozlisenie pomocneho mcu. Cas samotnej periody urcuje zakladnu casovu zakladnu pomocneho mcu, takze z nameraneho casu pwm a periody sa da dosattocne presne vypocitat analogova hodnota. Casy sa daju pouzit samozrejme kratsie, uvadzam to ako priklad. Tym padom pomocny mcu nepotrebuje Xtal. Obdobne je to s prenosom zelanej hodnoty napatia, respektive sa tak da zakodovat aj zelane obmedzenie prudu na druhom zdroji.

Principialne by som sa vsak priklanal k UARTU. Ten obdobne ako vyssie popisany sposob porebuje iba dva lacne optocleny bez nejakych speci narokov na parametre.