Osciloskop, log. analyzer, Vmetr,.......

Ahoj,
chcel bych se s Vámi podělit o moje zážitky. Nedávno jsem potřeboval osciloskop a logický analyzátor, už mě nebavilo chodit furt do školy. Tak jsem si tedy začal dívat po internetu a našel jsem na ebay celkem zdařilý připravek, který obsahuje od Vmetru až po logický analyzér, či programátor. Stálo to nějákých 24 $. Což je oproti desítkám tisíc za normální kvalitní měřáky pusa.

ebay.com/itm/120694725023?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Přišlo to přibližně do týdne, bylo nutné si to spájet a vyhrabat někde USB konektor. V přiloze dávám pár fotek z měření.

Jako slabá náhražka za osciloskop a logický analyzér je to v celku dobré, za ty prachy, pro takový to domácí bastlení.

V žádném připadě nedělám reklamu, jenom jsem z toho dost nadšenej :smiley:

:arrow_right: administrator: přesunuto z “Programátory”
kosldse.zip (1.15 MB)

Tak ono každému bastlíři začátečníkovi se občas hodí osciloskop a log. analyzer. A přesně jak píšeš, tak problém je kolikrát v penězích, ještě nevydělávám dost, abych si mohl koupit osciloskop za 7 tisíc. Teď zrovna už něco přes rok šetřím na řidičák. :smiley:

A taky jsem se rozhodl, že bych si něco pro sebe postavil. Mě se podařilo najít toto: ODKAZ ZDE.

Jedná se o log. analyzer a osciloskop s obvodem CY7C68013A.

Na tom tet pracuju Ja, LA s CY7C68013A :wink:

S tímhle čipem jsem se ještě nesetkal. Jak se dívám do datasheetu, to má instrukční sadu x51 a přitom vybavení jako např. USB2, takže se dá překládat čimkoliv na x51 (asi nejraději Keilem?) a mít přitom docela luxusní MCU? To vypadá zajímavá kombinace. Jen možná trochu hůře dostupný (v GM ho nemají), např. ho vidím zde za 275 Kč.

No já jsem tento obvod koupil na ebay.com

Tak jsem zvědavý jestli to nebude jen nějaký klon, který se tváří jako originál. :smiley:

Taky to vypadá zajímavě, ale v domácí podmínkách tvořit 2V desku, na to asi dost bastlířů nemá prostředky. Kdysi jsem se díval na tenhle osciloskop semifluid.com/2006/08/21/pic18f2550-ks0108-graphical-lcd-oscilloscope/