Vícevstupový teploměr-přepínání čidel PT1000 v odpor. můstku

No, právě. Z toho rušení mám trochu obavy, vyzkouším to zatím bez těch MOSFETů. Při změně v řádu 0,5 mV, kterou ten přístrojivý zesilovač bude měřit nevím… Zmenšit horní odpory v můstku moc nejde, aby nedocházelo ke zkreslení vlastním ohřevem čidla. Máš pravdu, že ty PT1000 by bylo lepší dát až pod ty tranzistory, vyzkouším to, ale napřed zkusím vliv toho rušení bez tranzistorů. V nejhorší případě tam dám ten multiplexor nebo úplně v nejzoufalejším případě to relé… Pro tuto aplikaci by mi stačili i 2 čidla, ale lepší by bylo kdyby to umělo více čidel.
Jinak já potřebuju pro tuto aplikaci měřit od -90 do asi +150°C s přesností na 0,5°C. Jde o teploty na vstupu a výstupu kompresoru. Jenže když už to dělám, chci měřit na 0,1°C, protože jinak na měření používám ty DS18B20 ale nemám moc dobrý zkušenosti se spolehlivostí. No a taky mě omezují v teplotním rozsahu. Kámoš chlaďaři po mě chtějí těch -90°C a jednou po pě chtěli i kapalný dusík… Tak to s Dallasem nejde, proto zkouším udělat něco univerzálnějšího s PT1000.

Jinak já ohřev vody u krbu nemám, takže tomu co děláš moc nerozumím, ale 500°C nejde měřit Dallasem, ale to Ty víš, takže tam asi na to půjdeš tím termočlánkem, to je jasný.
Zkusím to rušení dneska nebo zítra změřit a dám Ti určitě vědět. Jinak díky moc, jsem vděčněj za každou radu a zkušenost. Nemám se jinak s kým poradit :frowning: