CopperCAM (CAD-CAM-CNC software na plošné spoje)

Ja robím dosky v tomto na CNC frézke.

galaad.net/coppercam-eng.html

:arrow_right: administrator: příspěvek byl přejmenován z "coppercam"

můžeš mi napsat jak v tom programu uděláš novou desku přibližný postup ja ho stáhl a nevím si s ním rady

Vtom sa nedajú navrhovať dosky.Dosku tam treba importovať z Eaglu v formáte gerber a potom sa dá ľubovolne upravovať pre frézu alebo ploter následne vygenerovať hpgl alebo G k´d pre cnc stroje.

Tak si s tím hraju, ale nějak se mi to nedaří. V Eaglu jsem vygeneroval gerber, otevřel v tom programu, ale v HPGL to sice ukladá, ale pěkný nesmysly.

Asi s tím neumím. :open_mouth: :open_mouth:
[size=150]
Nechceš napsat návod?[/size]

OK niečo pripravím a hodím to sem aj keď sám v tom dlho nepracujem nie je to až také ťažké a myslím keby niekto namiesto pera v plotry osadil
mini vŕtačku a dal do nej frézu/najlepšie kónusovú/ tak si može rovno dosky frézovať.Verte mi nie je nad pocit hodiť to pod frézku a pozerať ako si to frézuje plošák a vy pri tom popíjate pivko.A hneď ich na jeden krát spraviť 10.Čistá robota bez chemikálii.No úplné malé veci ako je smd technológia stále robím ako všetci fotolitografiou pomocou positiv20. Ešte niečo -trialová verzia z netu umožňuje vytvoriť len malý plošák cca pár centimetrov.Aj keď ho z eagle naimportujete povedzme 20cm * 20cm vygenerovaný v hpgl bude možno len pár čiar.A vygenerovaná čiara bude povedzme že to otvorím v corely len ako stopa po nástroji.

Funny day!!! :slight_smile:

Tak to bude ono, že je to demo, protože to vygenerovalo HPGL, ale jen pár čar a bez obtahování. jdu kouknou po full verzi.

Tak mám plnou verzi, ale stejně z toho lezou nesmysly. V PADech si vytvorim 0.8 dírky, ale uložit to jako HPG(L) mi prostě nejde. Ve výsledném souboru není nic.

9.5. - Tak jsem z toho záhadným jevem dostal desku ve formátu hpgl, ale na Aritmu je to nepoužitelné, nebere to cesty jako cesty, ale bere je to jako obrys cesty. CAM procesor vykreslí cestu na 2x - 5x, dle tlouštky čáry, bere i tlouštku pera, ale CopperCam bere jen obrys, asi pro frézu. Škoda. Pro porovnání oba soubory jsou v příloze.
EagleCam.hpgl (200 KB)
CooperCam.hpgl (218 KB)

Tak to je jasné lebo to generuje priamo dráhu nástroja.Neostáva nič iné len pripevniť mini frézku na ploter a dopadne to takto.
Snímka050.jpg

Tak to radši zůstanu u fixu. :open_mouth: :blush:

Nic spatnyho na tom nevidim - cesticky mas vyrobeny :wink: akorat mam takovej divnej pocit, ze to asi nezvladne 2 spoje mezi nozkama s rozteci 1,27 mm, ale to nedas ani rucne fixem :wink: