Webserver s 18F67J60 ako nato

Chcel by som si spravit pre vlastnú potrebu maly web server s PIC 18F67J60.Schem som nasiel na internete nespocetné mnozstvo v tom problem nevidim dokonca aj datasheete je schema zapojenia.?
Len neviem ako riesit komunikaciu medzi doskou( posielanie a prijimanie dat ) a internetom.Nechapem ako funguje ten TCP IP Stack.Programujem v mikrobasicu.Ak je niekto ochotny poradit ako nato velmi pekne dakujem.

:arrow_right: administrator: přesunuto z "Elektronika s mikrokontroléry, procesory"

Aspon nejako mi pomozte kazda rada je dobra

Je mi lito, ale ja ti urcite nepomuzu.
Vsichni se snazime, abychom pomahali zacinajicim uzivatelum, kteri maji zajem o toto tema.
Pokud vsak prispevek zustane nezodpovezen, znamena to, ze to nikdo nezkousel, anebo ze se jedna o problem tak slozity, ze se do fora nehodi. Neni to nic proti tobe, nebo jinym uzivatelum.
Ja osobne bych to resil tak, ze bych si hotovy webserver koupil, prece jenom co jsem koukal tak to zkouseli rozbehat na arduinu a smt32 a nic moc rychlost.
Jinak pokud si myslis ze ti schazi pouze malo informaci k vyreseni tveho projektu je vhodne popsat co jsi udelal, co mas objednane, jak to mas sestavene a kde jsi se zasekl.
Dalsi vec je ze v microbasicu tady moc lidi neprogramuje. Vetsina pouziva C, nebo C++, C#.
Tudiz potencialni kruh radilu se taky rapidne zmensil.

Poradím oklikou, v návaznosti na předcházející odpověď: Od Connect One Nano LANreach, nebo od Lantronixu XPort - to jsou v podstatě hotové webové mikroservery, používá se to jako konvertor z LAN na RS232 (tedy komunikuje se s tím samozřejmě sériově). Výborná věc.

Ahoj, jesli se můžu připojit k doporučení tak bych ti poradil aby jsi si koupil nějaký modul od mikročipu. Já jsem začínal s tímto modulem
microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en557487
Stojí cca 750kč a za tu cenu získáš již hotovou věc, která něco už umí. Co se týče webserveru tak na to se asi vývojáři zaměřily nejvíc a ten je docela vymakanej. Nevěděl jsem o TCP/IP téměř nic a teď mi na tom běží už docela rozsáhlý webserver, ftp server s přístupem na sd kartu a virtuální seriový port. Toto vše paralerně a na to, že MCU běží na 40Mhz, tak vše běží řekl bych velmi pěkně. Docela bych ocenil, kdyby se na tomto fóru o to někdo také začal zajímat, protože vše dělám “sám” a tak to podle toho časově vypadá…

hazardrok: Já bych se třeba zajímal, spousta lidí by se zajímala… nicméně na tomto fóru je to poněkud problém, tady se člověk příliš nezavděčí - taky kdo mohl a měl trochu úroveň, tak už chodí jinam.

Já jsem tu třeba zrušil registraci a zásadně chodím pod několika různými přezdívkami (teda když už mě něco zaujme), abych upozornil na to, kde je dle mého názoru taky kus problému.

Tím si nechci stěžovat nebo nedejbože fórum nějak poškozovat, jen prostě sděluju svůj názor. Můžou se podle něj zařídit, nebo nechat ležet… jejich věc.

(já vím, patří to do jiný sekce, ale to bych zase nemohl navázat na tvůj post)

Jinak mě osobně by to zajímalo hodně, dokonce jsem se kvůli tomu, coby zapřísáhlý assemblerák, začal drtit Céčko!

Nechápu, proč sem vůbec píšeš, když se ti toto fórum nelíbí. Takový lidi mám nejradši. Do bečky a do hráze.

Stačí?

Jinak děkuju za názornou ukázku, to je přesně to, o čem mluvím.

Já bych řekl, že je to názorná ukázka úplně něčeho jiného, ale nemám potřebu se hádat o něčem, co stejně nemá vůbec žádný smysl.

To teoretik:
Rad bych vedel co myslis tou poznamkom, ze se tady nezavdecis. Pokud jsi tak schopny a dokazes sepsat clanek na tema webserver, tak sem s nim, urcite se najde spousta lidi, co to oceni a vyuziji. Tento server se vsak na toto primarne nezameruje, jak vis, tak jsou tady v prevaze microchipy a avr. Webserver je trosku mimo misu tohoto fora.
Pokud ocekavas nejakou financni odmenu, je mi lito…
Ja osobne, pokud neco znam a mam cas odpovedet, tak se snazim. Pokud nevim snazim se alespon navest na reseni.
Bohuzel vsichni z nas musi zivit nejenom sebe, ale i svou rodinu, takze nejsme schopni sedet na foru 24 hodin denne a poskytovat pomoc online.
Sam taky obchazim spoustu for a diskuzi, protoze neco je tady, neco zase tamhle, nic nemuze poskytovat plnohodnotne sluzby kdyz je to free.

Už rozhodně ne, děkuju. Šlo mi právě o to, že když už člověk něčím přispěl, tak odpověď - diskuse buď veškerá žádná, nebo reakce podobná té, co předvedl Honza3 (“Máš jinej názor? Seš debil… Už sem nelez…” apod, ať už se to týkalo čehokoliv, jako naposledy v jiném vláknu o čekačkách, kde někdo nepochopil, že 3598 + 2 = 3600, ale špatnej byl ten, co na to upozornil). To je pak těžký debatovat na úrovni.

Ale neřešte to, je to zbytečný (já si dám tlačítka na odpověďi do Element Hiding Helperu, a už tu budu maximálně jen občas sem tam něco číst, čímž tu některým nakonec i vyjdu vstříc)

Mějte se