Problém s programováním PIC16F84A-programátor JDM nefunguje

Dobrý den,
mám starý programátor se kterým jsem v minulosti programoval PIC procesory. Nyní mi ale přestal fungovat. Tak jsem se rozhodl otestovat jestli je to opravdu tím.
Udělal jsem programátor podle návodu: belza.cz/digital/jdm.htm
obrázek: Obr. 1. Programátor Easy-PIC

A objevila se ta samá chyba. Dělá to, že to normálně Čte nebo programuje, ale na konci se objeví chybová hláška, že je něco s adresou f0000.
Používal jsem program IC-PROG a PIC4U. Jediný rozdíl je v tom, že v minulosti jsem používal vestavěný seriový port. Nyní používám USB redukci na seriový port.
Vyzkoušel jsem vše… svůj programátor jsem přezkoušel. Když jsem programoval…diody mi poblikávaly, jakoby tam data tekla…Jediné co mě napadá je to, že je to tou redukcí na seriový port…
Děkuji za pomoc

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "problém s programováním PIC16F84A"

Hned pod nadpisem autor varuje:
!!! Jen pro informaci !!!
Nedoporučuji ke stavbě - nepodařilo se mi ho spolehlivě rozchodit. Nakonec jsem odpálil port v PC, takže další zkoumání programátoru zde nebude.

radši jsi měl vybrat něco pořádně odzkoušenýho, nebo rovnou koupit nějákej pickit, jejich cena už je celkem přívětivá, např. PICKIT2 i s kitem, používám a vše bez problémů. :slight_smile:

cz.farnell.com/microchip/dv164121/debug-kit-express-pickit2/dp/1340278

Cau, tehle JDM programatoru na X zpusobu sem par postavil ale ani jeden nefungoval ! , jedinej kterej fungoval je z knihy Programátor PIC16F84 - stavební návod s ovládacím programem,(jestly mas zajem o schema napis)

a ano, muze to byt tou redukci , mas moznost to vyskouset na normalnm portu ?

Jak jsem říkal, programátor mi dříve fungoval…byl podle jineho navodu, podle této stránky jsem udělal jen klasické zapojení. Navíc mi to u obou (programátoru i tohoto zapojení) pokaždé nahlásilo propojení…a normálně se mi zobrazuje průběh nahrávání programu…
Hlavně mě zajímá, jestli to není tou redukcí… četl jsem něco o nedostatečné tvrdosti zdroje…tak nevím