Vzdálené vypínání/zapínání spotřebičů po LAN (IP relé)

Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit jak nejlépe a nejjednodušeji ovládat zapnutí/vypnutí spotřebičů (v tomto případě pc) na dálku, nejlépe po LAN nebo přes další PC (server) připojené na serial/usb. Ovládat by se mělo tlačítko on/off PC nikoliv el. zásuvka. Ovládat by se mělo dát min 8 výstupů, lépe 16 a více… Zařízení bude sloužit v improvizované serverovně, kde běží X pc jako výpočetní cluster pro BOINC v rámci Czech National Team o.s. - nezisková organizace. Rozhodující je tedy cena a funkčnost, nikoliv vzhled a podobné blbosti. Na netu jsem našel nějaká zařízení typu IP rele apod. Jejich nevýhodou bylo málo výstupů a především horentní cena. Pokud by jste někdo byl ochoten pomoci a něco takové navrhnout a vyrobit (pochopitelně za peníze) nebo poskytnout cennou radu budeme vděčni.
Děkuji
Libor Jílek

:arrow_right: administrator: přesunuto z "Ostatní"

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "Vzdálené vypínání/zapínání spotřebičů"

Na zapnuti pocitace bych pouzil toto remote-rac.com/cs/HelpPage.asp?Page=help/WOL.html, na vypnuti pocitace bych pouzil nejakou vzdalenou plochu, treba VLC, nebo windows7hacker.com/index.php/2010/01/how-to-remote-shutdown-windows-7/, nebo aktivovat vzdalenou plochy a pouzit prikaz shutdown s parametry.

Dobrý den,
nevím, jestli jsme se pochopili. SW prostředky k vypnutí a zapnutí pc máme, jde o ty hw pokud mašina vytuhne, protože je k nim špatný fyzický (myšleno časově) přístup.

ja bych pouzil lantronix X port + nejaky jednoduchy procesor na ovladani tech on/off cudliku + ovladani cudliku,

do procesoru bych udelal aplikaci co si textove komunikuje s xport

pripojil bych xport (ethernet) pres virtualni com port nebo telnet

v hyperterminalu nebo telnetu daval textove prikazy procesoru na zapinani a vypinani cudliku

Viem v nejakom case spravit.
V pripade zaujmu poslite sukromnu spravu. Skuste vyspecifikovat, ci chcete sledovat aj nejake stavy a prenasat ich spatne a plny rozsah s pripadnou rezervou. Na zaklade presnej specifikacie sa da urcit aj cena a ostatne detaily.

Tyto úkoly řeším běžně, cenu určují možnosti objednatele, např. státní instituce jsou ochotné vyplatit šokující částky :stuck_out_tongue:

Ale tady Vám mohu napsat, že to řeším přes routery Edimax BR-6104KP (resp. upravené 6104K). U každého projektu mám vždy nachystán jeden záložní (zatím jsem nepotřeboval) - nízká spotřeba, velké možnosti. Má to 19 IN/OUT pinů, 2x UART atd…

zdar. docela me to zajima ale co jsem tak koukal tak na netu se povetsinou resi serial pro uziti flashe. mohl bys me prosim nasmerovat blize? diky

:arrow_right: administrator: příspěvek byl upraven
Předchozí příspěvky se necitují.

skvělé stroje, škoda, že se nedají už sehnat. Těšíms e jako náhradu na raspi… až bude všeobecně dostuné.

narazil jsem na produkt wiz107sr (ethernet>rs232) za cca 21 dolaru. problem je v tom, ze nevim kde ho sehnat. firmy dodavajici ho za puvodni cenu maji silene postovne. u nas zaciname u sos electronic za cca 640kc bez dph a postovneho. nevite o levnejsim reseni?