Nelze navázat komunikaci mezi PICkit3 a Microchip PIC16F88

Zdravím vás.
Můj známý si koupil PICkit3 a pomocí něj chce ladit program s mikročipem PIC16F88. Nedaří se mu nadvázat komunikaci. Zkontroloval jsem zapojení pinů, taktéž konfigurační pojistka Debug je na OFF, nemá nikde v programu breakpoint a přesto to nefunguje. Můžu od někoho z vás získat kontakt, aby to mohl rozběhnout? Ja sám pracuji s mikročipy Atmel.
Děkuji za odpověď a případnou pomoc.

:arrow_right: administrator: přesunuto z "Elektronika s mikrokontroléry, procesory"

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "Prosím pomozte rozbehnout PICkit3"

Cau, malo informaci,procti ti tohle vlakno a dej vedet co to dela ,nedela, pise , kdy se to sekne atd.
forum.mcontrollers.com/viewtopic.php?t=2001&start=0

Děkuji za odpověď.
Pokud by to bylo možné, rád by navázal rozhovor přes Icq. Kdyby jsme si domluvili relaci, známý by přišel a takto interaktivne by sme to určitě dali dokopy.
ICQ kontakt jsem si dal už do adresáře.
Ten známý je začátečník, takže komunikace přes Icq bude nejlepší forma pomoci.

No problém je v tom, že už to dost dlouho zkoušel sám. Potom požádal o pomoc mě. Já jsem mu pŕekontroloval zapojení, podíval se na datasheet a způsob jak nastavuje komunikaci.
Skutečně mi nejde o obcházení pravidel fóra, rádi zveřejníme výchozí problém a způsob oživení PICKit3. Skutečně v tom velmi silně plave.
Spojím se s ním, opíšu si postup a reakci PICkit-u. Je možné, že by např. odpojením PK3 od mikročipu pod napětím mohl zničit PK3?

skuste si stahnout nejnovejsi MPLAB + FW do PK3, schema jak to ma zapojeny , jde precist ? , postupovat podle Jaromirova postupu + projekt z 18 prosinec 2010, 23:00 (odkaz vyse, str 2)

nemyslim si ze by doslo k poskozeni k PK3 nebo uC

Schéma je jednoduché, jde vlastne jen o dvojúrovňový snímač hladiny plus dvě LED a akustická signalizace. Vše je realizované na propojovací destičce.
Takže když se s ním spojím, ještě jednou s ním projdu zapojení, stahneme nový MPLAB (to určitě nemá) a skusíme postupovat podle návodu v diskusii. Potom se podělím o výsledek…

nedávno jsem na Aukru narazil na aukci PICkitu 3, který (podle popisu v aukci, údajně) programoval bezproblémově 5V mikrořadiče, jen pokud bylo napájecí napětí nastaveno na MAX. 4,5V. Možná by to stálo za zkoušku (pokud tedy není problém se spojením PC->PK3).

při navolení napájení a následném odkliknutí mi to píše -pickit3 tagert device id(00000000) does not match expected device id (00000560) neporadil by mi někdo?programátor mám krátce děkuji

Zdravím Heelboy - a!
Ak sa Vám doteraz nepodarilo sprevádzkovať PICKIT3, rád pomôžem. Mám ho tiež a nemám s ním problémy. Som tiež z PP. Kontakt: elc@pobox.sk.