Proč se dělí paměť do bank?

Nemyslim si ze sa jedna o bankovanie pamate. Jednoducho su jednotlive pamatove oblasti nejako pridelene. To ale neznamena, ze treba extra zvlast osetrovat stav, ked by program mal pokracovat v dalsej banke a preto si to musi programator (clovek) samostatne osetrit a hlavne ten debilny navrat, ak sa nedajboze z dalsej stranky skace na dalsiu a dalsiu z zavislosti od nejakych podprogramov. To treba este riesit samostatny sw management stacku tych navratovych hodnot programovej stranky/banky.
Pokial viem, takyto debilny management maju iba PIC16 (neviem, ci aj PIC12). PIC18, PIC24 a vyssie by to uz mat nemali. Ale o tom skor napise nejaky PICkar. Tie vyssie PICka maju aj vela inych normalnych vlastnosti, dokonca aj vedia robit instrukciu na takt ako normalny RISC (aj ked asi pomocou PLL, ale hlavne ze to frci normalne) a nie na styri ako tie PIC16-ky.

Ale zaujimalo by ma nejake vysvetlenie PICkara, preco je to strankovanie v PIC16 tak. Urcite by vedel daleko erudovanejsie odpovedat a mozno sa dozvieme nove info z hladiska historickeho vyvoja.