Jak na Seleonid ventil? Napájení, schéma, použití ULN2003.

Hele promiň, ale rozumíš trochu elektrice ??? Použij Googla a trochu si to nastuduj. Já taky nevím vše, ale některé Tvoje otázky jsou snad ze základní školy. Já si tady všech odpovědí zúčastněných velice vážím, protože, ačkoli nikdo učený z nebe nespadl, musejí se tím probrat ostatní, kteří se snaží odpovídat na opravdové problémy.
Ale dost kritiky. Jak psal MiloPS3, připoj ten solenoid na těch 24V a pokud máš čím a zvládneš to, změř si odebíraný proud. Přirovnám Ti to k žárovce. Pokud je na 230V, tak je na 230V a odebírá proud udávaný příkonem (P = U x I). Co se týká elektromagnetů (to je i solenoidový ventil), tak platí to, co jsem tu už psal, tj. pokud je na 24V, tak si vezme (proud) co potřebuje. Tedy na co je konstruován. Nevím, jak ten Tvůj konkrétní typ, ale dovolím si tvrdit, že většina je určena na trvalý provoz. Například u některých elektromotorů je parametr t1 a t2. První určuje max. dobu provozu a druhý min. přestávku. Je to vůli chlazení. Tady trochu odbočím. Jak jsi psal, že Ti skoro hořela baterie u trvale připojeného zvonku. Je to tím, že činný odpor cívky elektromagnetu zvonku je řádově pár ohmů. Cívka je navinuta docela silným drátem, aby měla pořádný přítah. Ale zvonek je, ačkoli to výrobce neuvádí, určen pro krátkodobé zvonění (cca do 10 sec). proud tekoucí do cívky je i několik ampér !!!
Co se týká toho Tvého zapojení. Led diodu můžeš zapojit i paralelně k solenoidu. Ale MUSÍ mít do série zapojený odpor. Za úkol si to najdi na webu. Pokud chceš budit ty ULN 2xxx z paralelního portu, tak minimálně použij jako “oddělovací” odpory např. 1K (cca 2K7 je integrován). Kdyby Ti to “šlehlo” zpět, tak odpory pustí zpátky do portu jen mylý proud, který ho snad snese. Nebo raději použij optočleny. Většina PC má pouze jeden paralelní port. V příloze máš obrázek (obdoba Tvého).
Mikop
interfacing RELAY using the Parallel Port.jpg